Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Trump'tan sığınma hakkı başvurularını zorlaştırma adımı

ABD Başkanı Trump, sığınma hakkı işlemlerini zorlaştıracak bir dizi düzenleme için ilgili bakanlıklara talimatname verdi.

Trump’tan sığınma hakkı başvurularını zorlaştırma adımı
ABD Başkanı Donald Trump, sığınma hakkı işlemlerini zorlaştıracak bir dizi düzenleme için Adalet ve İç Güvenlik Bakanlıklarına talimat verdiği bildirildi.

Trump, Başkanlık Talimatnamesinde sığınma sisteminin etkinliğini sağlamak üzere Adalet ve İç Güvenlik Bakanının 90 gün içinde ek düzenlemeler yapmalarını istedi.

Talimatnamede, sığınma hakkı için başvuranların "sığınma hakkı başvuruları" için bir ücret ve "sığınma talebi işlemde olduğu süre içerisinde çalışma izni başvurusu için belirli bir ücret ödemelerini" şart koşuyor.

Ayrıca ülkeye yasa dışı yollarla girmiş ya da girmeye çalışanlara çalışma izni verilmemesi şart koşulan Talimatnamede, sığınma talepleri reddedilen veya sınır dışı edilmesi için hakkında nihai karar verilmiş kişilerin de çalışma izinlerinin derhal durdurulması için düzenleme yapılması öngörülüyor.

Trump'un bu adımının özellikle de Orta Amerika ülkelerinden ABD'ye gelen mültecileri hedef aldığı belirtilirken bu düzenlemelerin hayata geçmesi ile zorlu bir yasal sürecin sığınma hakkı talebinde bulunanların önüne konulduğu ifade ediliyor.

BM'den Trump yönetimine tepki 
Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, ABD Başkanı Donald Trump yönetimin ülkeye sığınma başvurusu yapanlardan, başvurularının işleme alınması için ücret ödemelerini istemesine ilişkin, uluslararası anlaşmalarda da yer alan sığınmacıların temel haklarına saygı gösterilmesi çağrısı yaptı. 

Dujarric, günlük basın brifinginde, ABD Başkanı Donald Trump'ın sığınma hakkı işlemlerini zorlaştıracak bir dizi düzenleme yapılması kararına tepki gösterdi. 

Sözcü Dujarric, "Sığınma talep eden kişilerin çeşitli uluslararası anlaşmalarda da yer alan temel haklarına saygı gösterilmeli.'' değerlendirmesinde bulundu. 

Trump, Adalet ve İç Güvenlik Bakanlıklarına gönderdiği ve 90 gün içinde sığınmacılarla ilgili ek düzenlemeler yapılması emri verdiği talimatta, ABD'ye sığınma başvurusu yapanlardan, başvurularının işleme alınması için ücret ödemelerini, ülkeye yasa dışı yollardan giren sığınmacılara çalışma izni verilmemesini ve başvurularının 180 gün içinde karara bağlanmasını istiyor. 

ABD'ye yasal ya da yasa dışı yollardan girerek sığınma başvurusunda bulunanların mevcut sistemde işlemleri tamamlana kadar çalışmasına izin veriliyor.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English