Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Trump'ın seyahat kısıtlamasına ikinci yargı engeli

Maryland Federal Yargıcı Chuang: " (Başkan Trump'ın 24 Eylül'de aldığı ve 8 ülke vatandaşını etkileyecek seyahat yasağı kararıyla ilgili) Bu kararname Trump başkan adayı iken verdiği 'Müslüman yasağı' sözünü tekrar hayata geçirdiği ve bundan dolayı da ABD'nin kuruluş maddesi olarak bilinen Anayasa'nın Birinci Maddesi'ni ihlal ettiği için kısmen durdurma kararı alındı" ABD Adalet Bakanı Session: " Başkanlık Kararnamesi ülkemize kimin geldiğini bilmemizi sağlaması açısından önemlidir. Biz bunu sa

Anadolu Ajansı haberine göre;
WASHINGTON (AA) - ABD yönetiminin 24 Eylül'de aldığı ve 8 ülke vatandaşlarını etkileyecek "seyahat kısıtlaması" kararıyla ilgili Maryland Federal Yargıcı Theodore Chuang, bu kararnamenin, Trump'ın başkan adayıyken verdiği 'Müslüman yasağı' sözünü tekrar hayata geçirdiğini ve bundan dolayı da ABD'nin kuruluş maddesi olarak bilinen Anayasa'nın Birinci Maddesi'ni ihlal ettiğini belirtti.

Hawaii Federal Yargıcı Derrick Watson'dan sonra Maryland Federal Yargıcı Chuang da Trump yönetiminin son seyahat kısıtlaması uygulamasıyla ilgili kararını açıkladı.

Yargıç Chuang, seyahat kısıtlaması kararının yürütmesinin "kararnamenin Trump'ın başkan adayı iken verdiği Müslüman yasağı sözünü tekrar hayata geçirdiği ve bundan dolayı da ABD'nin kuruluş maddesi olarak bilinen Anayasa'nın Birinci Maddesi'ni ihlal ettiği" için kısmen durdurulması kararı alındığını bildirdi.

Chuang, "Göçmen veya göçmen olmayan sınıfların Amerika Birleşik Devletleri'ne girmesinin durdurulması kararıyla, ABD Başkanı'nın Göçmen ve Milliyet Kanunu kapsamında yetkilerini aştığını" vurguladı.

Yargıç Chuang, Trump yönetiminin bahsi geçen seyahat kısıtlaması olmadan ulusal güvenliğin sağlanamayacağının kanıtlarını ortaya koyamadığını kaydetti.

Hawaii Federal Yargıcı Watson gibi Yargıç Chuang da Trump'ın mart ayında açıkladığı ve nüfusunun çoğunluğu Müslüman 6 ülkenin vatandaşını hedef alan seyahat yasağı kararını bloke etmiş, bunun üzerine Trump yönetimi konuyu Yüksek Mahkemeye taşımıştı.

ABD Yüksek Mahkemesi, hükümetin son düzenlemesini gerekçe göstererek seyahat yasaklarıyla ilgili yargılamaya gerek olmadığı kararını vermişti.

- "Karar yasal ve gerekli"

ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions, Senato Adalet Komitesinde yaptığı konuşmada, son yargı kararlarını da Yüksek Mahkemeye taşıyacaklarını ifade etti.

Son Başkanlık Kararnamesinin "yasal, meşru ve gerekli" olduğunu öne süren Sessions, şunları dile getirdi:

"Başkanlık Kararnamesi ülkemize kimin geldiğini bilmemizi sağlaması açısından önemlidir. Biz bunu savunmaktan gurur duyuyoruz. Çoğu kişi bilmeyebilir ancak Yüksek Mahkeme zaten bu yargı kararlarından birini boşa çıkarmış durumda ve Yüksek Mahkemede kazanacağımıza inanıyorum."

Trump'ın önceki "seyahat yasağının" yerini alacak olan ve 24 Eylül'de imzalanan kararın 18 Ekim'de yürürlüğe gireceği açıklanmıştı. Seyahat kısıtlamaları İran, Suriye, Somali, Libya, Yemen, Kuzey Kore, Venezuela ve Çad vatandaşlarının ABD vizesi alma süreçlerine sert güvenlik prosedürleri getiriyordu.

Önceki listede yer alan Sudan yeni listeye konulmazken, Kuzey Kore, Venezuela ve Çad yeni listeye eklenmişti.

Trump yönetimi, mart ayında nüfusunun çoğunluğu Müslüman İran, Suriye, Sudan, Somali, Yemen ve Libya vatandaşlarına 90 gün boyunca yeni vize verilmemesi ve ülkeye yapılan tüm mülteci kabullerinin 120 gün süreyle durdurulması yönünde karar almıştı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English