Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Trafik sigortasındaki uygulama olumlu karşılandı

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, trafik sigortasında "tavan fiyat" kararı alınmasını olumlu karşıladıklarını bildirdi.

Trafik sigortasındaki uygulama olumlu karşılandı
Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, trafik sigortasındaki fiyat artışı sebebiyle milyonlarca araç sahibinin şikayetçi olduğunu, sigorta firmaları arasındaki fiyat farklılığının adeta araç sahiplerini şaşkına çevirdiğini söyledi.

Trafik sigortasında serbest tarifeye geçilirken bunun tüketiciye yarayacağını düşündükleri ancak şirketlerin, "rekabet yerine kendi karlarını tercih ettikleri" aktaran Küçük, şöyle devam etti:

"Sigorta şirketleri poliçeden elde ettikleri kar ve zararı hesaba katarak, primleri ve fiyatları kendilerine göre belirledi. Fiyatlara üst sınır getirilmesini çok olumlu karşılıyoruz. Ancak birtakım endişelerimiz de yok değil. Bu üst sınır belirlenirken neler dikkate alınacak? Üst sınırın kesinlikle çok iyi belirlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bununla ilgili mutlaka bir çalışma yapılmıştır.

Sigorta şirketlerinin bundan önceki uygulamada tüketicinin yanında olmadığını zaten gördük. Fiyata bir üst sınır getirilmesi çok olumlu ve mutluluk verici. Bu fiyat verilirken, tüketicinin menfaatinin göz önüne alınmasını talep ediyoruz."

- "Kişiye göre sigorta poliçesi önemli"

Sigorta şirketlerinin, araç sahibini belirlenen üst sınır ücretinden sigortalandırmak isteyebileceğine dikkati çeken Küçük, şunları kaydetti:

"Eğer üst sınır yüksek olursa ve sigorta şirketleri de her araç sahibini aynı fiyattan sigortalandırır ise bu bizleri rahatsız edecektir. Bir önceki sistemde kazasızlık ve kurallara uyan bir araç sahibi, çok fazlaca kazaya karışmış, trafik kurallarına çok uymayan, ehliyetinin ceza puanı çok olanla aynı fiyatı ödemiyordu. Üst sınırla kurallara uyan iyi bir sürücü ile uymayan sürücü arasında bir fark oluşmayacak. Rekabet Kurulunun tam burada devreye girip, duruma el atması gerekiyor diye düşünüyorum. Fiyat uygulaması çok olumlu ama kişiye göre sigorta poliçesi önemli. Üst sınırla birlikte rekabetin de var olması olumlu etki yapacaktır."

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Hazine Müsteşarlığınca, sigorta sektörü lehine atılan bütün iyi niyetli adımlara rağmen, zorunlu trafik sigortası primlerinin makul fiyatlara düşmemesi nedeniyle "tavan fiyat" uygulanması kararı aldıklarını açıklamıştı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English