Son Dakika Haberler

AK Parti Grup Başkanvekili Muş: "Kürtler bizim vatandaşımız, öbür tarafta ayrılıkçı bir terör örgütü var ve onunla Türkiye Cumhuriyeti devleti mücadele etmektedir. Bunların ikisini ayırt etmek lazım"

Anadolu Ajansı haberine göre;
TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Kürtler bizim vatandaşımız, öbür tarafta ayrılıkçı bir terör örgütü var ve onunla Türkiye Cumhuriyeti devleti mücadele etmektedir. Bunların ikisini ayırt etmek lazım." dedi.

TBMM Genel Kurulunda "torba tasarı" olarak bilinen Bazı Vergi Kanunları ile Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine devam ediliyor.

TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım'ın, Cizre'de oyun oynayan bir çocuğa zırhlı bir aracın çarptığını söylediğini, olaya ilişkin yetkililerden bilgi aldığını söyledi.

Bahçekapılı, "Evet, bugün Cizre'de çevik kuvvete ait zırhlı araca, ara sokaktan koşarak çıkan Ruken Cansırı isimli 5 yaşındaki kız çocuğu yandan çarpmış, yaralamalı bir trafik kazası meydana gelmiş. Kız çocuğumuz Cizre Devlet Hastanesinde müşahede altına alınmış. Kızımıza, çocuğumuza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz." açıklamasında bulundu.

HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, vali, kaymakam ve yetkililerin ciddi şekilde uyarılması gerektiğini, olayların artık istisnai olmaktan çıktığını öne sürdü.

HDP Mardin Milletvekili Ali Atalan ise "ne zamandan beri diğer ülkelerin iç işlerine karışmanın Türkiye'nin dış politikası haline geldiğini" sorarak, Şengal ve Afrin'de çok sayıda Ezidi bulunduğunu, bu halkın kendi kaderini tayin etme hakkına saygı duyulması gerektiğini belirtti.

Söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Muş, Türkiye'nin herhangi bir devletin iç işlerine karışmadığını ve başka bir devletin toprağında gözü olmadığını söyledi.

Sınır ötesi operasyonların terör örgütlerine yönelik olduğuna işaret eden Muş, "Operasyonların maksadı ülkemiz ve milletimizin bekası ve güvenliği içindir." diye konuştu.

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş da Türkiye'nin Suriye'de Kürtleri hedef aldığını ileri sürerek, "Suriye'ye müdahaleye Türkiye'nin hakkı yoktur. Buradaki tutum Kürtlere karşıtlıktır. Kürt karşıtı bir politika, dış politikaya damgasını vurmaktadır ve IŞİD terör örgütünün de bu konuda yaptıkları hepimizin hafızalarında canlıdır." şeklinde konuştu.

Tekrar söz alan Mehmet Muş, Beştaş'ın terör örgütlerine yapılan her müdahale Kürtlere yapılıyormuş gibi yaygara kopardığını ifade ederek, Kürtlerin Türkiye vatandaşı olduğunun altını çizdi.

Muş, şöyle devam etti:

"Kürtler milletimizin bir parçası, bizim vatandaşımız ama terör örgütleri değil. Bu ayrımı ortaya koymamız lazım. Birileri bizim vatandaşımız, öbür tarafta ayrılıkçı bir terör örgütü var ve onunla Türkiye Cumhuriyeti devleti mücadele etmektedir. Bu ikisini bir kere ayırt etmek lazım. Suriye'de DEAŞ terör örgütü temizlenmeye çalışılmaktadır. DEAŞ terör örgütüne en büyük darbeyi Türkiye Cumhuriyeti vurmuştur.

Sırtınızı dayadığınız PYD Rakka'da ne yaptı? Sıkışmış olan DEAŞ'a tahliye koridoru açtı. Suriye'yi istikrarsızlaştırmak için yapılan bir operasyondur bu. Uluslararası bir operasyondur ve burada PKK'nın kankası, kuzeni PYD bu işin elebaşıdır. Onlarca Arap bizim sınırımızda yaşıyordu, hepsi yerlerinden edildi."

HDP'li Beştaş ise Çözüm Süreci devam ederken Türkiye'nin YPG ve PYD'yle iş birliği yaptığını öne sürerek, PYD'nin Türkiye'ye karşı tek bir müdahalesi olmadığını iddia etti.

Meral Danış Beştaş'ın sözlerine tepki gösteren TBMM Başkanvekili Bahçekapılı, PYD'nin bir terör örgütü olduğunun altını çizdi.

Meclis kürsüsünde bunun savunulmasına izin vermeyeceğini belirten Bahçekapılı, "IŞİD de terör örgütüdür, PYD de terör örgütüdür." dedi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English