Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Toplumun büyük kısmının sağlık güvencesi var"

SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı: "Sosyal Güvenlik Reformu neticesinde bugün gelinen noktada toplumun büyük kısmının sağlık konusunda güvencesi bulunmaktadır" "Dünyada sosyal güvenlik reformunu kavgasız, gürültüsüz başaran tek lider Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır"

Anadolu Ajansı haberine göre;
KAHRAMANMARAŞ (AA) - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Mehmet Selim Bağlı, sosyal güvenlik açısından bugün gelinen noktada toplumun büyük bir kısmının sağlık konusunda güvencesi olduğunu belirterek, dünyada sosyal güvenlik reformunu kavgasız, gürültüsüz başaran tek liderin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi.

Bağlı, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu'nda düzenlenen "Türkiye'de Sosyal Güvenlik Sisteminde Değişim ve Dönüşüm" konulu konferansta, sosyal güvenlik kavramının dünyadaki gelişim sürecine ilişkin bilgiler verdi.

Türkiye'de sosyal güvenlik kavramının ortaya çıkışı ve geçirdiği evreleri de anlatan Mehmet Selim Bağlı, Emekli Sandığının Türkiye'de kurulan ilk sosyal güvenlik kurumu olduğunu belirtti.

SGK'nın gelişiminin, Türkiye'deki demokratikleşme ile paralel olarak ilerlediğini ifade eden Bağlı, 1990'lı yıllarda toplumun yalnızca yüzde 25'inin sosyal güvenceye sahip olduğunu hatırlattı.

SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı, son yıllarda yapılan reformlara dikkati çekerek, "Sosyal Güvenlik Reformu neticesinde bugün gelinen noktada toplumun büyük kısmının sağlık konusunda güvencesi bulunmaktadır. İnsanlarımızın hastane bahçesinde battaniye ile nöbet tuttuğu günlerden bugünlere geldik. Dünyada sosyal güvenlik reformunu kavgasız, gürültüsüz başaran tek lider Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır." dedi.

Sosyal güvenlik konusunda bütün kesimleri memnun etmenin çok zor bir iş olduğunu dile getiren Bağlı, "Güçlü liderlik ve toplumun destekleriyle sosyal güvenlik reformu gerçekleştirilmiştir. Bu, toplumsal mutabakatın sonucunda ortaya çıkmıştır." diye konuştu.

Mehmet Selim Bağlı, Türkiye'de uygulanan Genel Sağlık Sigortası'nın yurt dışında büyük hayranlık uyandırdığını vurgulayarak, "Asgari ücretin üçte birinin altında gelire sahip olduğunu belgeleyen vatandaşlarımızın Genel Sağlık Sigortası kapsamında her türlü sağlık harcamaları devletimiz tarafından karşılanmaktadır." şeklinde konuştu.

Emeklilik sistemine ilişkin bilgiler de paylaşan Bağlı, dünyada 4 çalışana 1 emekli düşerken Türkiye'de bu oranın 2 çalışana 1 emekli şeklinde olduğunu söyledi.

Bağlı, geçmiş dönemlerde erken yaşlarda emekli olanların bu duruma neden olduğunu belirterek, bugün itibariyle emekli olma yaş ortalamasının 52 olduğunu ilerleyen yıllarda kademeli olarak emeklilik yaşının 65 olacağını aktardı.

Türkiye'de iyi çalışan herkesin kariyer yapmasının mümkün olduğunu ifade eden SGK Başkanı Bağlı, "Ülkemizde bütün üniversite mezunları başarıları ölçüsünde eşit yükselme olanağına sahipler. Taşra üniversitelerinden mezun da olsanız siciliniz iyi ve başarılıysanız üst düzey görevlere gelebilirsiniz." diye konuştu.

Bağlı, konuşmasının ardından, sosyal güvenlik sistemine ilişkin soruları cevaplandırdı.

- Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan ise geçmişten bugüne insan yaşamında sosyal güvenlik sisteminin önemine değinerek, toplum tarafından üretilen değerlerin eşit olarak paylaşımında SGK'nın önemli bir yer tuttuğunu ifade etti.

Türkiye'de son yıllarda ihtiyaçların en iyi şekilde analiz edilerek vatandaşların hizmetlere erişiminin kolaylaştırıldığını vurgulayan Özkan, "Bu tür konferansların, refah seviyesinin ve yaşam kalitesinin arttırılmasına önemli ölçüde hizmet edeceğini düşünüyorum." dedi.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can da SGK'nın bütün vatandaşları doğrudan ilgilendiren büyük bir kurum olduğunu, başarılı çalışmalarıyla da dünyanın dikkatini çektiğini kaydetti.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English