Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Koordinasyon Üst Kurulu" kurulacak

Konya'da gerçekleştirilen 1. Uluslararası Tıbbi̇ Aromati̇k Bi̇tki̇ler Kongresi'nin sonuç raporu yayımlandı. Raporda "Tıbbi̇ ve Aromati̇k Bi̇tki̇ler Koordinasyon Üst Kurulu" kurulması tavsiye edildi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, tıbbi ve aromatik bitkiler alanında yapılan çalışmalarla bir ilkin gerçekleştirildiğine dikkati çekti.

“Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Koordinasyon Üst Kurulu“ kurulacak
Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Necmettin Erbakan Üniversitesi paydaşlığında 9-12 Mayıs tarihleri arasında "Tabii ve Sağlıklı Hayat" ana teması ile Konya'da toplanan Birinci Uluslararası Tıbbi Aromatik Bitkiler Kongresi'nin sonuç raporu açıklandı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve çok sayıda akademisyenin katıldığı kongrenin ardından açıklanan raporda, bir çok konuda tavsiye kararı alındı.

- Bin 543 kişi katıldı

Özellikle tıbbi ve aromatik bitkiler hususunda tanınmış ve uzman akademisyenlerden oluşan toplam bin 543 kişinin katıldığı kongrede, Orman ve Su İşleri, Sağlık, Gıda Tarım ve Hayvancılık, Gümrük ve Ticaret ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji bakanlıklarının temsil edileceği Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Koordinasyon Üst Kurulu oluşturulması tavsiye edildi.

Sağlık üzerine olumlu etkileri olduğu bilinen bitkilerin yanlış kullanılması sonucu, çok ciddi sağlık tehditlerine yol açacağının vurgulandığı kongrede, vatandaşların problemlerine yönelik çözüm üretilmesi maksadıyla bir üst kurul oluşturulması gerektiği belirtildi.

Birinci Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi'nde konuyla alakalı bilimsel çalışmalar yapılarak, pratiğe dökülmesi, bitkisel ilaç sanayinin gelişmesine destek verilmesi, uluslararası ticarette önem taşıyan türlerin üretiminin ve ihracatının artırılması, özellikle bu alanda üretim yapacaklara eğitim verilmesi gibi tavsiye kararları da alındı.

Ayrıca bir sonraki Ulusal Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi'nin 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde Afyon Kocatepe Üniversitesi ev sahipliğinde yapılması teklif edildi.

- "Kongremiz meyvelerini vermeye başlayacak"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, tıbbi ve aromatik bitkiler alanında yapılan çalışmalarla bir ilkin gerçekleştirildiğine dikkati çekti.

Dünyada tıbbi ve aromatik bitkilerin çok büyük bir pazara sahip olduğunu vurgulayan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Ülkemizde bitki çeşitliliği bakımından oldukça zengin. Bu sebeple söz konusu pazardan biz de payımıza düşeni almalı ve sektörü büyütmeliyiz. Bu amaçla tıbbi bitkiler konusunda üzerimize düşen ne varsa yapmaya çalışıyoruz. Konya'da toplanan ve başarılı bir şekilde neticelenen kongrede emeği geçen başta akademisyenlerimiz olmak üzere, herkese teşekkür ediyorum. Kongremiz inşallah meyvelerini vermeye başlayacak. Alınan tavsiye kararlarının da en kısa zamanda uygulamaya konulmasını temenni ediyorum."

 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English