Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

TDV İdlib'de olası göçe karşı önlemlerini aldı

TDV tarafından, Suriye'de yaşanan iç savaşın ardından bölgede eğitimden sağlığa, tarımdan okul ve iş yerlerinin yeniden inşasına kadar birçok alanda hizmet veriliyor TDV Genel Müdürü Mehmet Savaş Polat: "İdlib'de yaşanacak olası bir göç hareketi durumunda TDV ekipleri olarak tüm önlemleri almış durumdayız"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Türkiye Diyanet Vakfınca (TDV), Suriye'de yaşanan iç savaşın ardından bölgede eğitimden sağlığa, tarımdan okul ve iş yerlerinin yeniden inşasına kadar birçok alanda hizmet sunuluyor.

TDV'den yapılan açıklamaya göre, Suriye'de yaşanan iç savaşın başlangıcından itibaren bölgede eğitim, kalkınma, sağlık, tarım ve hayvancılık alanlarında kalıcı ve sürdürülebilir projeler uygulanıyor ve insani yardımlar sürdürülüyor.

Bu kapsamda, "Şimdi Suriye'ye Yardım Zamanı", "Şimdi Türkmenlere Yardım Zamanı", "Şimdi Yaraları Sarma Zamanı" ve "Halep'te İnsanlık Ölmesin" yardım kampanyalarıyla bölgeye toplam 200 milyon lira tutarında yardım ulaştırılırken, ayni yardım tırlarının sayısı da bin 850 oldu.

Suriye içerisinde hasar gören pek çok cami, okul ve iş yerleri yeniden inşa edilerek halkın hizmetine sunuldu.

İdlib, Azez, Bab ve Afrin olmak üzere sınır ötesindeki dört farklı noktada koordinasyon merkezi açan vakıf, bu merkezler vasıtasıyla bölge halkına yardım ulaştırmaya devam ediyor.

- Vakfın desteğiyle 2 bin çocuk eğitim görüyor

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Mehmet Savaş Polat, Suriye'nin İdlib bölgesinde olası göç hareketine karşı tüm önlemleri aldıklarını belirterek, "İdlib'de yaşanacak olası bir göç hareketi durumunda TDV ekipleri olarak tüm önlemleri almış durumdayız. Olası bir durumda insanlar sınıra ulaşmadan önce neler yapılabilir bu konuda sınır ötesindeki ekiplerimizle koordineli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz." ifadesini kullandı.

Polat, İdlib'de vakfın destekleriyle 2 bin çocuğun eğitim gördüğüne işaret ederek, bu öğrencilerin tüm kırtasiye ihtiyaçlarının TDV tarafından karşılandığını, 100 öğretmenin de bu okullarda istihdam edildiğini vurguladı.

İdlib'de TDV tarafından açılan ücretsiz 4 giyim mağazası bulunduğunu aktaran Polat, her gün 70 bin ekmek ve temel ihtiyaç malzemelerinin ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldığını kaydetti.

- 113 caminin onarımı yapıldı

Polat, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatlarının yürütüldüğü bölge içerisinde yer alan TDV Azez ve Bab Koordinasyon Merkezleri aracılığıyla başta eğitim olmak üzere pek çok alanda çalışmalar yürütüldüğünü anımsattı.

Azez ve Bab'daki kamplarda yaşayan ailelere her gün 15 bin sıcak yemek ve 90 bin kişilik ekmek dağıtıldığına işaret eden Polat, üç farklı noktada ücretsiz giyim mağazalarının da faaliyet gösterdiğini bildirdi.

Polat, Bab ve Afrin'de terör örgütlerinin saldırılarında zarar gören 113 caminin onarımının Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından gerçekleştirildiğini vurguladı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English