Son Dakika Haberler

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin: "Sayın Mehmet Tevfik Göksu Trabzonluları itham eden aleni bir cümle kullanmıyor. Rahatsız olan Trabzonlu arkadaşımız varsa biz de bundan rahatsızlık duyarız" CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç: "Trabzon'da yaşayan insanlarla ilgili Rum, Pontus algısını yaratmaya çalışıyorsunuz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Esenler Belediye Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Tevfik Göksu'nun Trabzonluları itham eden aleni bir cümle kullanmadığını belirterek, "Rahatsız olan Trabzonlu arkadaşımız varsa biz de bundan rahatsızlık duyarız." dedi.

TBMM Genel Kurulunda, partilerin grup başkanvekilleri yerlerinden söz aldı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, sanatçılara baskının arttığını, iş insanlarına tehdidin çoğaldığını öne sürdü.

"Geçtiğimiz günlerde demokrasinin rafa kalktığını gösteren üzücü bir olaya daha şahitlik ettik." ifadesini kullanan Türkkan, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanlığı Arşiv Daire Başkanı Muhammet Safi, Ekrem İmamoğlu'na destek olan sanatçıları not aldığı kağıtları 'kayıt' mesajıyla Twitter'dan paylaştı. Diğer yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜSİAD'ı, 'İş adamıysanız işinizi yapın, haddinizi bilin.' diyerek tehdit etti. Üçüncü dünya ülkelerinde görülen bu fişlemeleri Türk devlet anlayışıyla asla bağdaştırmıyoruz."

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, dün Mecliste bir terör saldırısı girişiminin bertaraf edildiğini belirterek, "Terör örgütüne mensup oldukları açıklanan 2 teröristin, Meclis personelini rehin alma girişiminde teröristleri etkisiz hale getiren güvenlik personelimizi tebrik ediyoruz. Terör örgütlerinin isimleri farklı ama hedefleri aynı. Milletimizin huzur ve birliği, devletimizin dirliği, vatanımızın bütünlüğü terör örgütlerinin ortak hedefidir." ifadelerini kullandı.

-Tevfik Göksu'nun sözleri

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, uzun süredir medya üzerinden Meclise yönelik ciddi bir saldırı olduğunu, değersizleştirme, itibarsızlaştırma, çirkin bir dille haber yapma, kullanılan araçlardan milletvekillerinin aldığı maaşa kadar Meclisi değersizleştiren, aşağıya çeken bir üslup bulunduğunu söyledi.

Zengin, "Bu konunun hepimizi rahatsız ettiğini biliyorum. Bu meseleyi ortak bir mesele olarak muhakkak gündem yapmamız lazım, çünkü Türkiye demokrasisinin zemini TBMM'dir." dedi.

Esenler Belediye Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Tevfik Göksu'nun İstanbul seçimine ilişkin tartışma konusu olan sözleriyle ilgili hem görüntü metnini deşifre ettiğini hem de bizzat kendisiyle konuştuğunu aktaran Zengin, "Yunan medyasında böyle bir haber yapıldıktan sonra CHP'nin adayında, grubunda, topluluğunda bir rahatsızlık varsa neden rahatsızlıklarını ifade eden, tekzip eden bir açıklama, haber yapılmadığını soruyor." değerlendirmesinde bulundu.

Zengin, "Yunan medyasında haberin böyle yapılmasının nedenini sormak da bir siyasetçi için, bir fert için çok tabiidir diye düşünüyorum." ifadesini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, "İlk önce teyit ettiriyorsunuz Trabzonlu olduğunu, ondan sonra Yunan basınıyla ilişkilendiriyorsunuz, sonra da 'Bunda başka bir hesap var.' diyorsunuz. Yarattığınız algı ne? Yarattığınız algı, bundan öncekilerden farklı değil. Trabzon'da yaşayan insanlarla ilgili Rum, Pontus, bu algıyı yaratmaya çalışıyorsunuz. Bu adamın toplumdan özür dilemesi gerekiyor. Bu millete size oy vermediler diye 'aşağılık, terörist' dediniz, şimdi 'Pontus' diyorsunuz, 'Rum' diyorsunuz. Bundan daha aşağılık olan bir şey olabilir mi?" diye sordu.

AK Parti Grup Başkanvekili Zengin, yeniden söz alarak, "Trabzonlu vatandaşlarımızın incineceği her tür tavrın karşısındayız, buna asla müsaade etmeyiz. Buradaki konuşmayı çevirerek, 'Trabzonlulara böyle demiştir.' demeyi de ben kınıyorum. Sayın Mehmet Tevfik Göksu Trabzonluları itham eden aleni bir cümle kullanmıyor. Her bir arkadaşımız, rahatsız olan Trabzonlu arkadaşımız varsa biz de bundan rahatsızlık duyarız. O sebeple, bu konuşmada kendilerinin söylediği, itham ettiği şey hiçbir yerinde kelime olarak geçmiyor. Tam tersine, kendileri yorum yapıyorlar, tevil yapıyorlar." dedi.

Bu arada, siyasi partilerden yapılan açıklamalarda Hasan Tahsin, şehit edilişinin 100. yılında anıldı.

Öte yandan, Down Sendromu, Otizm ve Diğer Gelişim Bozukluklarının Yaygınlığının Tespiti ile İlgili Bireylerin ve Ailelerinin Sorunlarının Çözümü İçin Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonunun Başkanlığına AK Parti Antalya Milletvekili Kemal Çelik seçildi.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English