Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Tayland'da cunta muhalifi siyasi parti liderine meclis yasağı

Tayland'da cunta muhalifi İleri Gelecek Partisi'nin genel başkanı Thanathorn Juangroongruangkit, seçim yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle mecliste milletvekilliğinden men edildi Thanathorn, seçim kampanyası döneminde bir medya şirketinde hissesi olduğu gerekçesiyle geçen ay Seçim Komisyonu tarafından yasaları ihlal etmekle suçlanmıştı

Anadolu Ajansı haberine göre;
KUALA LUMPUR (AA) - Tayland'da 24 Mart seçimlerinin ardından cunta muhalifi koalisyonun yanında yer alan İleri Gelecek Partisi'nin genel başkanı Thanathorn Juangroongruangkit, Anayasa Mahkemesi'nin hakkında açılan "seçim yasalarını ihlal" davasını kabul etmesi üzerine, mecliste milletvekilliğinden men edildi.

Anayasa Mahkemesinden yapılan açıklamada, seçim kanunlarını ihlal ettiği gerekçesiyle Seçim Komisyonu'nun Thanathorn'a açtığı davanın kabul edilerek işleme alındığı ve suçlamalara ilişkin nihai karar alınana kadar Thanathorn'un mecliste siyasi faaliyetlerde bulunamayacağı bildirildi.

Mahkeme, sanığın 15 gün içinde iddiaları yalanlamak için delil sunabileceğini belirtti.

Hakkındaki suçlamaların onaylanması halinde Thanathorn'un milletvekilliği düşürülecek.

Tayland'ın gelecek vadeden siyasetçisi olarak bilinen 40 yaşındaki genç iş adamı Thanathorn, seçim kampanyası döneminde bir medya şirketinde hissesi olduğu gerekçesiyle geçen ay Seçim Komisyonu tarafından yasaları ihlal etmekle suçlanmıştı.

Komisyon, suçlama için Thanathorn'un V-Luck isimli medya şirketinde hisse sahibi olmasını gerekçe göstermişti.

İddialar karşısında Thanathorn, söz konusu şirket hisselerini seçim kampanyalarına başlamadan önce 8 Ocak'ta sattığını açıklamıştı.

- Başbakan General Prayut'un koltuğunu koruması bekleniyor

24 Mart seçimlerinin resmi sonuçlarının 8 Mayıs'ta açıklanmasının ardından Tayland temsilciler meclisi yarın faaliyete başlayacak.

Seçim bölgesi ve parti listesi sonuçlarına göre mecliste 115 sandalye kazanan mevcut Başbakan General Prayut Çan-oça'nın liderliğindeki Palang Pracharath partisinin hükümeti kurmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Meclise giren 11 küçük siyasi partinin, geçen hafta General Prayut'un başbakanlığına destek vereceğini açıklaması üzerine Prayut'un, temsilciler meclisi ve senatoda yapılacak başbakanlık oylamasında istediği çoğunluğu elde edebileceği belirtiliyor.

Başbakanlık oylamasında bir adayın başbakan seçilebilmesi için her iki meclisten toplam 376 oy alması gerekiyor.

Üyelerini cunta yönetiminin atadığı 250 kişilik senatonun başbakanlık oylamasında topyekun General Prayut'u destekleyeceği biliniyor. Bu durumda Prayut'un parlamentodan toplam 126 milletvekilinin desteğini alması yetiyor.

Meclisteki 11 küçük partinin kendi adaylığını desteklemesi halinde Prayut, başbakanlık oylamasında istediği çoğunluğa ulaşarak makamını koruyabilecek.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English