Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Suriye sınırında 32 bin sivil yardım bekliyor

Selin vurduğu kamplarda mağdur olan Suriyeliler yardım bekliyor Sel mağduru Hamal Um Hüseyin: "Eşimi ve beni komşular gelip kurtardı. Yemek, çatı, hasır ve elbisem kalmadı. Şu an camide yaşıyoruz" "Üzerimdeki elbise bile komşulardan, soğuktan donuyorum" 4 aylık çocuk annesi Huda Kasım: "Açlıktan ölüyoruz. Çadırımız kampla gitti. Şu an hiçbir eşyamız kalmadı" Sel mağduru Usama Kasım: "Şu an çocuklar ve kadınlar bir yerde, erkekler başka bir yerde kalıyorlar"

Anadolu Ajansı haberine göre;
İDLİB (AA) - EŞREF MUSA/BURAK KARACAOĞLU - Suriye'nin Türkiye sınır hattındaki kamplarda barınan ve sel felaketinde çadırsız kalan en az 32 bin sivil yardım bekliyor.

Sivillerin yardımına koşan "Suriye Müdahale Koordinatörleri" adlı sivil toplum kuruluşunun, AA muhabiriyle paylaştığı verilere göre, İdlib'in kuzey kırsalında Suriye'nin Türkiye sınır hattındaki Atme kamplar bölgesinde 26 Aralık'ta başlayan şiddetli yağışlar nedeniyle meydana gelen selde 22 sığınmacı kampı sular altında kaldı ve 67 kamp olumsuz etkilendi.

Selde en az 220 çadır yıkıldı ve 550 çadırı su bastı.

En az 32 bin sivilin de yardıma muhtaç olduğu açıklandı.

Selden etkilenen aileler, kurtarabildikleri birkaç parça eşyayla çamur ve sular altında kalan çadırlarından uzakta yardım bekliyor.

- "Soğuktan donuyorum"

Sel mağduru Um Hüseyin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, barındıkları çadırın duvarının yıkıldığını ve eşinin hastanelik olduğunu söyledi.

Um Hüseyin, selden komşularının yardımıyla kurtulduklarını belirterek "Yemek, çatı, hasır ve elbisem kalmadı. Şu an camide yaşıyoruz. Komşular kahvaltıyı bize camiye getirdi. Üzerimdeki elbise bile komşulardan, soğuktan donuyorum." diye konuştu.

- "Açlıktan ölüyoruz. Çadırımız kampla gitti"

4 aylık çocuk annesi Huda Kasım da 25 aileyle çadırdan örülen ve içinde ısıtma olmayan bir camiye sığındıklarını söyledi.

Huda, "Yiyecek yok, kaşık yok, tabağımız yok. Çocuklarımız üşüyor. Sünger ve battaniye lazım. Allah'ın rahmetinden başka hiçbir şeyimiz kalmadı. Açlıktan ölüyoruz. Çadırımız kampla gitti. Şu an hiçbir eşyamız kalmadı." dedi.

70 yaşındaki Hüseyin Halit Abdo da selin çadırı bastığı an çocuklarının kendisini sırtlarında taşıyarak kurtardığını anlattı.

Abdo, su seviyesinin en az 2 metreye yükseldiğini, kadınlar ve çocukların komşulara sığındığını ve çok sayıda kişinin sokaklarda kaldığını söyledi.

Sel mağduru Usama Kasım, "Şu an çocuklar ve kadınlar bir yerde, erkekler başka bir yerde kalıyorlar." diye konuştu.

Sel mağdurlarının çadıra ihtiyaçları olduğunu belirten Kasım, "İlaç, gıda kolisi, battaniye ve sünger lazım." ifadelerini kullandı.

İdlib'in kuzey kırsalında Suriye'nin Türkiye sınır hattındaki Atme kamplar bölgesinde 26 Aralık'ta başlayan ve 3 gün süren yoğun yağmur nedeniyle meydana gelen selde, 22 sığınmacı kampı sular altında kalmış ve 67 kamp olumsuz etkilenmişti.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English