Son Dakika Haberler

ABD Dışişleri Bakanı Kerry’nin, Suriye'nin Halep kentindeki artan şiddetle ilgili BM Suriye Özel Temsilcisi de Mistura ve Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu MYK’nın Başkanı Hicab ile görüştüğü bildirildi

Anadolu Ajansı haberine göre;
WASHINGTON (AA) - ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, Suriye rejiminin Halep'teki saldırılarına ilişkin Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ve Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi (MYK) Başkanı Riyad Hicab'la telefonda görüştüğü belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, yaptığı yazılı açıklamada, Bakan Kerry'nin Suriye'de devam eden şiddete ilişkin son iki gün içerisinde BM Suriye Özel Temsilcisi de Mistura ve MYK Başkanı Hicab'la telefon görüşmeleri yaptığı bilgisini verdi.

Beşşar Esed rejiminin Nusra Cephesi'ni hedef aldığı yalanının aksine masum insanları ve çatışmaların sonlandırılması anlaşmasındaki tarafları vurduğu Halep kentinde kötüleşen durum karşısında Kerry'nin “derin endişelerini” aktardığını belirten Kirby, “Bu tür saldırılar çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının doğrudan ihlali ve bir an önce durdurulmalı” ifadesini kullandı.

Kirby, Kerry'nin her iki görüşmede başlangıçtaki Lazkiye ve Doğu Guta'da çatışmaların durdurulması anlaşmasının bu iki bölgeyle sınırlı olmadığını, Halep'i de kapsayacak şekilde anlaşmanın yenilenmesi gayretleri olduğunu muhataplarına anlattığını kaydetti.

Açıklamasında Kirby, şu ifadelere yer verdi:

“Bakan Kerry, Halep'te şiddetin son bulması ve nihayetinde ülke genelindeki çatışmaların uzun süreli durdurulmasına dönülmesinin en yüksek öncelikleri olduğunu açıkça ifade etti. Artan şiddetin giderilmesi ve tansiyonun düşürülmesi için spesifik girişimlerin üzerinde çalışıyoruz ve bu tür girişimlerde kısa sürede somut ilerlemeler kaydetmeyi ümit ediyoruz.”

Kerry'nin ayrıca Suriye rejiminin özellikle sivilleri ayırt etmeyen Halep'teki ihlallerini durdurması için Rusya'ya da çağrıda bulunduğunu belirten Kirby, Uluslararası Suriye Destek Grubu ile de ülke genelinde çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının tesisi için birlikte çalışacaklarını vurguladığını ifade etti.

Kirby, Kerry'nin söz konusu çabalarını Cenevre ziyaretindeki görüşmelerde ele alacağını kaydetti.

Kerry'nin 1-2 Mayıs tarihlerinde Cenevre'de Ürdün Dışişleri Bakanı Nasır Cudeh, Suudi Arabistanlı mevkidaşı Adil el-Cübeyr'in yanı sıra BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ile bir araya geleceği bildirilmişti.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English