Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Sudanlı çocukların Yemen'de savaştırıldığı iddiası

New York Times, Suudi Arabistan'ın Sudan'daki yoksul ailelere, çocuklarını Yemen'deki savaşa göndermeleri karşılığında yaklaşık 10 bin dolar teklifte bulunduğunu öne sürdü

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Suudi Arabistan'ın, Sudan'ın Darfur bölgesindeki iç savaştan etkilenen ailelerin çocuklarını yaklaşık 10 bin dolar karşılığında Yemen'de savaştırmak üzere bu ülkeye gönderdiği iddia edildi.

New York Times'ın haberinde, Suudi Arabistan'ın 2016 sonlarında Sudan'daki yoksul ailelere, çocuklarını Yemen'deki savaşa göndermeleri karşılığında yaklaşık 10 bin dolar teklifte bulunduğu öne sürüldü.

Suudi Arabistan'ın çatışmalarda kullanmak için para karşılığı Yemen'deki savaşa gönderdiği çocuklardan 16 yaşındaki Hager Shomo Ahmed, Darfur'da 2003'ten bu yana süren insani kriz ve çatışmalarda aile fertlerinden bir kısmını kaybettiğini ve ailesinin geçimini sağladığı büyükbaş hayvanların da militanlar tarafından kaçırılması üzerine tüm umutlarını yitirdiğini söyledi.

Suudi Arabistan'ın teklifi üzerine annesinin tüm itirazlarına rağmen, ailesinin para karşılığında Yemen'deki savaşa gönderdiği, 2016'da 14 yaşında olan Ahmed, "Aileler, hayatlarını değiştirecek tek yolu erkek çocuklarını bu savaşa gönderip onlara para getirmesi olarak görüyordu." dedi.

Sudanlı muhalif ve ekonomi danışmanı Hafız İsmail Muhammed de "İnsanlar umutsuz. Onlar Yemen'de savaşıyor çünkü Sudan'da bir gelecekleri olmadığını düşünüyorlar. Biz askerleri bir mal gibi ihraç ediyoruz bunun karşılığında döviz elde ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Haberde, Yemen'e para karşılığı savaşmak için giden Sudanlı grupların birçoğunun, iç savaş nedeniyle yaklaşık 300 bin kişinin hayatını kaybettiği ve 1,2 milyon kişinin yerinden edildiği Darfur'da çatışan taraflardan olduğu aktarıldı.

Bunların çoğunun da Darfur'daki çatışmalarda savaş suçlarına karışmakla suçlanan Cancavid milislerinden oluştuğu belirtildi.

Haberde, yaklaşık 4 yıl boyunca 14 bin civarında Sudanlının Suudi Arabistan ordusunun desteklediği yerel milislerle birlikte Yemen'de savaştığı belirtildi. Yemen'deki savaştan geri dönenler ve savaşa giden grupları izleyen Sudanlı milletvekillerine göre, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun Yemen'de başlattığı savaşa katılan Sudanlılardan yüzlercesi öldü.

Yemen'de Suudi Arabistan ve müttefikleri adına savaşan daha sonra ülkelerine dönen ve dönmek üzere olan beş kişinin ifadesine göre, Sudan'dan savaşmak için Yemen'e gönderilen grupların en az yüzde 20'sini 14-17 yaş aralığındaki çocuklar oluşturuyor.

Haberde, Suudi Arabistan'ın Yemen'de savaştırdığı Sudanlı çocuklara aylık 480 dolar ödediği ve bu ödemelerin Suudi Arabistan'ın sahibi olduğu Sudan Faysal İslami Bankası üzerinden yapıldığı aktarılırken, Yemen'de savaşan kişilerden her birine tek seferlik yaklaşık 10 bin dolar ödendiği öne sürüldü.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English