Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Sosyal Yoksulluk Projesi Bölge Çalıştayları Konya’dan başladı

AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu’nun öncülüğünde KOP Bölge Kalkınma İdaresi, GAP Gençlik Derneği ve KOP Gençlik tarafından hazırlanarak AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına sunulan Sosyal Yoksulluk Projesi kabul edilerek uygulamaya geçti.

Proje Koordinatörü ve aynı zamanda Milletvekili Babaoğlu’nun danışmanı olan Ahmet Katıksız, 
ilk çalıştayın gerçekleştiği Konya’da yaptığı açıklamada, yeni bir hikaye için yola çıktıklarını söyledi. 

Katıksız şunları kaydetti: 

“Ülke olarak çok büyük bir gençlik potansiyeline sahibiz. Gençliğin; ülkemizin kalkınma sürecine katılımını arttırmak, düşünen, sorgulayan ve üretimi odağına alarak kendini yetiştirmesi için yaptığımız çalışmalara bir yenisini ekledik. Milletvekilimiz Sayın Mehmet Babaoğlu öncülüğünde bir taraftan Konya ve KOP Bölgesi için milletimizden gelen talepleri karşılarken, bölgenin önemli projelerini Ankara’da takip ederken, bir taraftan da bu bölgenin Sayın Vekilimizin KOP İdaresi Başkanı olduğu dönemde ortaya koyduğu bir vizyon olan Yeni Marmara Bölgesi olmasıyla doğrudan bağlantılı bölgemizin geleceği olan gençlerimiz ile ilgili çalışmalar yürütüyoruz. Aslında KOP İdaresi çatısı altındayken başlattığımız proje çalışmalarını Meclis’e taşımak buradan da devam ettirmek gibi bir hayalimiz vardı. Şükürler olsun 2,5 yıldır bunu etkin bir şekilde yapıyoruz. Mesela geçtiğimiz 2,5 yıl içinde 800’e yakın gencimizi Avrupa’ya çeşitli projelere gönderdik. Sadece geçtiğimiz yaz 51 kişi gitti. Bu gençleri çoğunlukla Sayın Milletvekilimizle gittiğimiz ilçelerde, köylerde, dağlık kırsal alanlarda fırsatları hiç duymayan gençlerden seçiyoruz. Aslında siyasetin belki de bize en büyük artısı bu oldu. Ulaşamadığımız gençlere ulaşma fırsatı yakaladık. Bugün Konya’da ve Şanlıurfa’da eş zamanlı olarak Sosyal Yoksulluk Projemizin çalıştaylarını başlattık. Önümüzdeki haftalarda farklı coğrafyalara doğru hareket ederek, farklı şehirlerimizden gençlerle 7 ayrı coğrafyamızda buluşarak “Sosyal Yoksulluk” üzerine konuşacağız.”  



Katıksız, proje kapsamında neler yapacaklarını da şu şekilde anlattı: 

“Hep ekonomik açıdan ele aldığımız yoksulluk kavramını sosyal açıdan ele alarak, hızla gelişen teknoloji ve teknolojinin yaşamımıza kattığı değerlerin doğru yönlendirilmediği vakit bireylerin en verimli ve kendilerini geliştirebilmeleri için fırsat dönemi olarak tanımladığımız gençlik sürecini değerlendirememelerinin sonuçlarını konuşacağız. Türkiye olarak genç ve dinamik bir nüfusa sahibiz. Bu dinamizmin kendinin farkına varma sürecine katkı sunmadığımız vakit, gençliğin neler yapması gerektiğiyle ilgili farkındalığının yetersiz kalması sürecini yaşıyoruz. Bizim bir hayalimiz var. Gençliğin karar alma mekanizmalarındaki etkinliğinin yanı sıra, bulunduğu şehir de, yaşadığı memleketinde inisiyatif alarak toplumsal değişim ve dönüşüm sürecine katkı sunmaları. İnanıyoruz ki; toplumsal bir çok sorunun temelinde inisiyatif alarak çözüme öncülük edecek aktörlerin eksik olması var. Gençliğin hızla sosyal yoksullaşması önümüzdeki dönemlerde rol üstlenecek aktörlerin yetişmesinin önündeki en büyük engel. Yaşamı sanal ortamda yaşayan, sosyal medya araçlarında zamanını harcayan gerçek yaşamdan kopan ve sonrasında içinde bulunduğu dünyanın güzelliklerinin ve değerlerinin farkına varamayan insanların sayısının artması yaşadığımız dünyanın içinde farklı bir dünya oluşmasına ve orada hızla toplanarak yaşamını sürdüren insanların sayısının artmasına neden oluyor. Hayal kuran daha sonra hayallerinin peşinden giderek, hayallerini gerçekleştiren gençlerin yerini kurulmuş hayallerin içinde kendisine ait zamanı harcayan ve hayal kurmayı bilmeyen insanlar alıyor. Sosyal Yoksulluk ve Gençlik Projemizle sahaya çıkarken öyle çok büyük hedefler koymadık kendimize. Belki kendimizden başlayarak birkaç kişinin yaşamına dokunarak, yeniden hayal kurmasına ve hayallerinin peşinden gitmesine öncülük edebilirsek işte o vakit amacımıza ulaşmış olacağız. Projenin sonucunda belki tek bir kişinin bakış açısını değiştireceğiz, belki de binlerce kişinin bunu bilmiyoruz. Ama biz bir tek kişinin kuracağı hayalin bile çok büyük değişimleri getirebileceğini biliyoruz. Bölge çalıştaylarımızı bitirdikten sonra İnşallah 81 ilimizden gençlerle Konya’mızda buluşacağız. Yerelden ulusala doğru hem sosyal yoksulluğu konuşacağız, hem de gençler arasında muazzam bir köprü ve birliktelik oluşturacağız. Proje Koordinatörü olarak; AK Parti Konya Milletvekilimiz Mehmet Babaoğlu’na, projemizin ortağı olan KOP İdaresi Başkanımız İhsan Bostancı’ya, KOP İdaresi Başkan Yardımcımız Halil İbrahim Tongur’a ve projemize gönülden destek olan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”




 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English