Son Dakika Haberler

WALD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Duman: "Amacımız, Birleşmiş Milletler'in sürdürülebilir kalkınma hedeflerini Türkiye'nin geleceğe yönelik kalkınma programlarıyla bir arada yürütmek ve herkes için en iyi yaşam koşullarını eşitlik ve demokrasi ilkeleri çerçevesinde oluşturmaktır" "Projemizin başlangıcından itibaren 12 merkezimizde toplam 10 bin 289 danışana hizmet vermiş bulunmaktayız. Aynı süreç içerisinde hukuki destek verdiğimiz mültecilerin sayısı 2 bin 448 iken, bin 531 kişiye de tarafımız

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı (WALD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Duman, "Amacımız, Birleşmiş Milletler'in sürdürülebilir kalkınma hedeflerini Türkiye'nin geleceğe yönelik kalkınma programlarıyla bir arada yürütmek ve herkes için en iyi yaşam koşullarını eşitlik ve demokrasi ilkeleri çerçevesinde oluşturmaktır." dedi.

WALD ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) tarafından İstanbul'un 12 ilçesinde başlatılan "Sosyal Koruma Projesi"nin sertifika ve ödül töreni, Kazlıçeşme Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

WALD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Duman, törende yaptığı konuşmada, vakfın kuruluşundan bu yana, toplumun her kesimine yönelik fırsat eşitliği sağlamak ve toplumun demokratik yönetime aktif katılımını artırmak amacıyla hareket ettiklerini vurgulayarak, bu doğrultuda insan haklarının toplumsal hayata yerleştirilmesi için fark yaratan, yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler geliştirme çabası içinde olduklarını anlattı.

Toplum odaklı korumanın sorumlu ve sonuç odaklı bir yerel yönetim anlayışıyla yürütülmesi misyonunu taşıdıklarını ifade eden Duman, "Bu amaçla küresel ve yerel paydaşlarımızla kurmuş olduğumuz bağları da güçlendirmeye devam ediyoruz. Bugün gelinen noktada göç yönetimi uluslararası gündemde kazandığı önemin yanı sıra Türkiye'nin de en önemli olgularından biri haline gelmiştir. Sürdürülebilir kalkınma hedefleri ve yeni kentsel gündem hedefleri kapsamında tüm bireyler için toplumsal barış amaçlayan çalışmalar, bütüncül ve evrensel insan hakları temelli ele alınmaktadır." diye konuştu.

Duman, dünyada en çok mülteciye ev sahipliği yapan ülkenin Türkiye olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye'de yapılan koruma ve uyum projeleri dünyaya örnek teşkil etmektedir. WALD olarak, sosyal koruma projemiz kapsamında oluşturulan hukuki ve psikolojik danışmanlık mekanizmaları ve toplumsal uyuma yönelik birçok farklı alanda yürütülen faaliyetlerle, ev sahibi topluluklarla mültecilerin birlikte ve barış içinde yaşamalarını desteklemekteyiz. Amacımız, Birleşmiş Milletler'in sürdürülebilir kalkınma hedeflerini Türkiye'nin geleceğe yönelik kalkınma programlarıyla bir arada yürütmek ve herkes için en iyi yaşam koşullarını eşitlik ve demokrasi ilkeleri çerçevesinde oluşturmaktır. Projemizin başlangıcından itibaren 12 merkezimizde toplam 10 bin 289 danışana hizmet vermiş bulunmaktayız. Aynı süreç içerisinde hukuki destek verdiğimiz mültecilerin sayısı 2 bin 448 iken, bin 531 kişiye de tarafımızdan psikolojik destek sağlanmıştır."

Birleşmiş Milletler Mülteci Örgütü'nün desteğiyle, mültecilerin hak ve hizmetlere erişimini kolaylaştırmak, sosyal uyumlarını hızlandırmak ve yerel halkla ve kurumlarla iletişimlerini güçlendirmek için Türkçe dil kursları başlattıklarını anlatan Duman, dil sorununun çözülmesine olanak sağladıklarının altını çizdi.

Duman, Avcılar, Bağcılar, Beylikdüzü, Esenler, Kağıthane, Küçükçekmece, Pendik, Sancaktepe ve Sultangazi'de 431 mülteciyi Türkçe dil kurslarına dahil ettiklerini belirterek, "Buna ek olarak "Gençliğe yatırım geleceğe yatırımdır" ilkesinde hareketle başlattığımız Mentörlük Projesi kapsamında da bir yandan akran eğitimi yöntemini esas alarak üniversite sınavına hazırlanan gençlere doğru bilgiyi verirken öte yandan da onları doğru bilgi kaynağına yönlendirmeye de devam ediyoruz. Bu doğrultuda vakıf merkezimizde 192 öğrenciyle 10 hafta boyunca bu öğrencilerin üniversiteye hazırlık süreçlerini destekleyici faaliyetler gerçekleştirildi." diye konuştu.

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem de projede emeği geçenleri tebrik ederek, insani bir vazife ve sosyal sorumluluk gereği projede yer almaktan büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Çocukların geleceğe ve hayata hazırlanmasında motivasyonlarına katkıda bulunmaya çalıştıklarını aktaran Erdem, şunları kaydetti:

"Tarih boyu her zaman merhametini mazlumlardan yana kullanmış bir milletin çocuklarıyız. Suriye'de yaşanan dramdan sonra ülkemizde yaklaşık 4 milyona yakın misafirimiz var. Bu misafirlerimizin korunmaya muhtaç çocukları var. Bunların da topluma kazandırılması, sosyal hayat içerisinde, eğitimde var olabilmeleri için bizlerin de bir şeyler yapması gerekiyor. Bizler bu toplumsal ve uluslararası sorunların çözümünde belediyeler olarak üzerimize düşeni yıllardır büyük bir özveriyle yapmaya çalışıyoruz. Bu çocuklar bizim misafirimiz ve biz kendi evlatlarımıza nasıl yaklaşıyorsak bu çocuklara da aynı şefkati göstermek zorundayız."

Konuşmaların ardından projeyi başarıyla tamamlayan Sancaktepe, Bağcılar, Küçükçekmece, Pendik, Kağıthane, Sultangazi, Avcılar ve Beylikdüzü Belediyeleri'ndeki çocuklar ödüllendirildi.

Ayrıca "Mentörlük Projesi"ni başarıyla tamamlayan tüm katılımcılara sertifikaları verildi.

Program sonunda, Sosyal Koruma Projesi 2019'un tanıtımı yapıldı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English