Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Sosyal CEO’lar, şirketlere itibar kazandırıyor"

KTO Karatay Üniversitesi İletişim Tasarımı ve Yönetimi Bölümü akademisyenlerinden Dr. Birol Büyükdoğan, “Şirket yöneticilerinin (CEO) sosyal medyada paylaşımlar yapması tüketici şikayetlerinin daha geniş bakış açısıyla cevaplandırılması, şirket hedeflerinin desteklenebilmesi ve paydaşların güvenini kazanma konularında avantaj sağlıyor.” dedi.

“Sosyal CEO’lar, şirketlere itibar kazandırıyor“
Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Sosyal ve Beşerî Bilimler Fakültesi İletişim Tasarımı ve Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Birol Büyükdoğan, gün geçtikçe tüm alanlarda toplum tarafından yoğun bir şekilde kullanılan sosyal medya araçlarının artık şirketler için de vazgeçilmez bir mecra haline geldiğini söyledi. 

“Şirket İtibarlarının Yüzde 45’i CEO Kaynaklı” 

CEO’nun (yönetici) itibarının bir kurumun başarısı için en değerli ve rekabetçi varlıklardan biri olduğunu belirten Dr. Birol Büyükdoğan, “Son yıllarda küresel şirketler üzerine yapılan araştırmalar, şirket itibarlarının yüzde 45’inin CEO’lardan kaynaklandığını göstermektedir” dedi. Dr. Büyükdoğan; etkinliklerde konuşan, medyada yer alan, şirket web sitesinde görünen, yeni gelişmeleri halkla paylaşan, yerel topluluklarda aktif olan, toplumu ilgilendiren konularda pozisyon alabilen ve sosyal medyayı aktif kullanan CEO’ların şirketlerinin itibarlarını artırdığını belirtti.

“İtibarın En Önemli Araçlarından Biri Sosyal Medyadır”

Güçlü CEO’ların aynı zamanda çalışanların motivasyonuna olumlu katkı sağlayarak şirketten ayrılmaları da azalttığını belirten Dr. Büyükdoğan, “İtibarın en önemli araçlarından biri sosyal medyadır. Sosyal medyanın CEO adına görevlendirilen bir iş gören yerine bizzat CEO tarafından kullanılması daha etkilidir. CEO’ların sosyal medyada paylaşımlar yapması tüketicilere dönük, daha şeffaf bir şirket imajı oluşturulması, tüketici şikayetlerinin anında ve daha geniş bakış açısıyla cevaplandırılması, şirket hedeflerinin desteklenebilmesi, iş başvuruları için olumlu imaj oluşturulması ve paydaşların güvenini kazanma konularında avantaj sağlamaktadır.” şeklinde konuştu.

Doğru Sosyal Medya Yönetimi

Sosyal medyada aktif olan bir kuruma, tüketicilerin daha çok güven duyduğunu belirten Dr. Büyükdoğan, “CEO’lar markanın kişisel tarafını göstermektedir. CEO’ların sosyal medyadaki paylaşımlarında insancıllıklarını, çevre ve hayvanlara olan duyarlılıklarını, sanata ve sanatçıya olan saygılarını, sağlığa ve spora olan ilgilerini, toplum mutluysa şirketlerin de mutlu olacağı felsefesini ve ailenin yüce bir değer olduğunu ön plana çıkarmaları yararlı olacaktır.” ifadelerini kullandı. Tüm bunların içten ve dürüstlükle yapılması gerektiğini de belirten Dr. Büyükdoğan, CEO’ların şirketlerin en güçlü halkla ilişkiler elemanları olduklarının altını çizdi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English