Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Somali Maarif Okullarında mezuniyet sevinci

Türkiye Maarif Vakfı'nın yurt dışında okul açtığı ilk ülke olan Somali'de, Mogadişu Maarif Okullarından mezun olan 104 öğrenciye diplomaları verildi

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL(AA)- Türkiye Maarif Vakfı'nın (TMV), yurt dışında okul açtığı ilk ülke olan Somali'de, Mogadişu Maarif Okullarından mezun olan 104 öğrenci, diploma aldı.

TMV'den yapılan açıklamaya göre, Somali'nin başkenti Mogadişu'da TMV bünyesinde faaliyet gösteren "KM4 Erkek ve Banadır Kız Okulları", üçüncü dönem mezunlarını verdi. 880 öğrencinin eğitim gördüğü Somali Maarif okullarında, KM4 Erkek Okulu lise bölümünden 63, Maarif Banadır Kız Okulu lise bölümünden ise 41 öğrenci, Türkçeyi iyi derecede öğrenerek mezuniyet diplomasını aldı.

Törende konuşan Somali Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Abdurrahman Muhammed Cabiri, Türkiye Maarif Vakfı Okullarında iyi eğitim alan gençlerin, ülkeleri için en güzel çalışmaları yapacaklarına inandığını belirterek, "Türkiye, her yıl çok sayıda Somalili gence ülkesinde eğitim imkanı sağlıyor. Somali devleti olarak, Türkiye Cumhuriyeti ve Türk halkının ülkemize gönülden yaptığı bu anlamlı hizmetlere teşekkür ediyoruz." dedi.

Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçisi Dr. Mehmet Yılmaz da yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının sunuculuğuna Somalili bir Maarif Vakfı öğrencisinin seçilmiş olmasının, öğrencinin şahsında Somali'ye duyulan vefanın göstergesi olduğunu söyledi.

Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Doç. Dr. Cihad Demirli ise Somali'nin Türkiye ile çeşitli alanlarda yoğun eğitim iş birliği içinde olduğuna dikkati çekerek, “Kampüslerimizi Somali halkı ile bütünleşen çalışmalarla zenginleştireceğiz. KM4 Kampüsünde bir mesleki okul açılması için çalışmalarımız sürmektedir. Sizlerle birlikte büyüyen bir aile olmayı sürdüreceğiz." diye konuştu.

Törene, TMV Somali Direktörü Mustafa Yılmaz, Somali'deki Recep Tayyip Erdoğan Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İsmayil Yılmaz, TİKA Somali Koordinatörü Galip Yılmaz, Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Tuna Balkan, okul müdürleri, Mogadişu ve Simad üniversitelerinin rektörleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Dereceye giren öğrenciler konuşmalarını Türkçe olarak yaptı. Okulu birincilikle tamamlayan öğrencilere hediye ve plaket takdim edildi.

Toplu fotoğraf çekiminin ardından öğrenciler, aileleri ve protokol üyeleri, Mogadişu Yunus Emre Enstitüsü'ndeki iftar programına katıldı.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English