Son Dakika Haberler

Sakarya'da yaşayan 60 yaşındaki Gönül Özoğul, geçimini sağladığı emekli maaşını evinde beslediği kedileriyle paylaşırken Fırat Budak ve Şevval Uzan da haftanın 4 günü gittikleri ormanlık alanda, hayvanları besliyor

Anadolu Ajansı haberine göre;
SAKARYA (AA) - Sakarya'da yaşayan 60 yaşındaki Gönül Özoğul, geçimini sağladığı emekli maaşını evinde beslediği kedileriyle paylaşırken Fırat Budak ve Şevval Uzan da haftanın 4 günü ormanlık alana, hayvanlar için yiyecek bırakıyor.

Yalı Mahallesi'nde ikamet eden Özoğul, üşümemeleri için evine aldığı kedileri büyük özenle besliyor. İstanbul'da çalışıp emekli olduktan sonra hayali olan bahçeli evine kavuşan Özoğul, tek geçim kaynağı emekli maaşının önemli kısmını, mahallenin kedileri için harcıyor.

Kedilerin sayısı arttığı için onlara bakmakta zorlanmaya başlayan Özoğul, çocukları gibi sevdiği kedilere uzanacak yardım elini bekliyor.

- "50'ye yakın kedim var"

Gönül Özoğul, yaptığı açıklamada, 5,5 yıl önce İstanbul'dan Karasu'ya taşınırken beraberinde iki kedisini de getirdiğini söyledi.

Şu anda 50'ye yakın kedisi olduğunu dile getiren Özoğul, "Sadece karınları doysun hayatlarını idame ettirsinler. Kediler savunmasız olduğu için onların yeri bende daha farklı. İmkanlarımız dahilinde hasta kedileri tedavi ettiriyoruz. Bunu kendime bir vazife olarak görüyorum çünkü onların 'Açım, susuzum.' diyecek güçleri yok, bize muhtaçlar." diye konuştu.

Çocukluğundan beri hayvanları sevdiğini anlatan Özoğul, öğretmenlere de çok görev düştüğünü, çocuklara hayvan sevgisini aşılamaları gerektiğini kaydetti.

Özoğul, yemek artıklarının hayvanlara verilerek onların doymasının sağlanması gerektiğini vurguladı.

- Yüzlerce sokak hayvanlarına sahip çıkıyorlar

Hayvansever Fırat Budak ve Şevval Uzan da haftanın 4 günü araçlarıyla gittikleri ormanlık alanda hayvanları besliyor.

Korna çalarak ormanlık alandaki hayvanların toplanmasını sağlayan Budak ve Uzan, daha faza hayvanın karnını doyurmak için mama desteği bekliyor.

Şevval Uzan, yaptığı açıklamada, daha önce İstanbul'da sokak hayvanlarını beslediğini belirterek, "Okul için Sakarya'ya geldiğimde nerede sahipsiz ve sokak köpekleri var diye araştırma yaptım. Bu vesileyle tanıştığım Fırat ağabey ile 3 yıldır buradaki hayvanları besliyoruz. İnternet sitemiz var ve bu site sayesinde hayvanseverler yurt içi ve dışından bizlere yardımcı oluyor. Hayvan sayısı çok fazla olduğu için yaptığımız yiyecekler yeterli olmuyor. Bu konuda hayvanseverlerden yardım bekliyoruz." ifadelerini kullandı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English