Son Dakika Haberler

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu, son verilere göre Silopi'de 4 bin 500 ailenin ziyaret edildiğini söyledi.

Silopi’de 4 bin 500 aile ziyaret edildi
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, son verilere göre Silopi'de 4 bin 500 ailenin ziyaret edildiğini belirterek, "Bu da yaklaşık 35 bin civarında vatandaşımıza tekabül ediyor. Yaklaşık Silopi'nin yarısından fazlasını ziyaret etmiş durumdayız" dedi.

Ramazanoğlu, Mardin'den polis helikopteriyle geldiği Silopi'de ilk olarak kaymakamlığı ziyaret etti. Kaymakamlık girişinde çocuklar tarafından çiçeklerle karşılanan Bakan Ramazanoğlu, çocuklarla sohbet etti, hatıra fotoğrafı çekildi.

Kaymakamlıkta Şırnak Valisi Ali İhsan Su ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Şırnak İl Müdürlüğü yetkililerinden brifing alan Ramazanoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, çalışma ziyaretlerinden birini Silopi'ye yaptıklarını söyledi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Ramazanoğlu, ilçedeki çalışmalar kapsamında kaç aileyle görüşüldüğüne yönelik soruyu "Sahadan gelen son verilere göre 4 bin 500 aile ziyaret edildi Silopi'de. Bu 4 bin 500 aile de yaklaşık 35 bin civarında vatandaşımıza tekabül ediyor. Yaklaşık Silopi'nin yarısından fazlasını ziyaret etmiş durumdayız. Şu anda sahada arkadaşlarımız çalışmalarına devam ediyor. Önümüzdeki süreçte çok kısa sürede bütün Silopi ziyaret edilmiş olacak" şeklinde yanıtladı.

"Cizre'de de kamu düzeni sağlandı"

Ramazanoğlu, güvenlik güçlerinin bölücü terör örgütüne yönelik Cizre'deki operasyonu da başarıyla tamamladığını hatırlatılarak "Cizre'de de bir çalışmanız olacak mı" soru üzerine "Şu anda organizasyonları yaptık. Cizre'de de kamu düzeni sağlandı. Şu anda son hazırlıklar yapılıyor. Oraya da arkadaşlarımızı sahaya yollayacağız. İnşallah önümüzdeki günlerde de biz de Cizre'ye bir ziyaret yaparız, orada da arkadaşlarımızla beraber sahada çalışma ziyaretimizi gerçekleştiririz" ifadesini kullandı.

Vatandaşlara ve basın mensuplarına hurma ikramı

Ramazanoğlu, Silopi Kaymakamlığında aldığı brifingin ardından esnafı ziyaret etti. Çocuklarla yakından ilgilenen, esnafla sohbet eden Ramazanoğlu, vatandaşlarla görüştü. Ramazanoğlu, bir işyerinde ikram edilen çayı içti. 

Hurma satan seyyar tezgahtan alışveriş yapan Ramazanoğlu, hurmaları çevredeki vatandaşlar ve basın mensuplarına ikram etti. Satıcı ile bir süre sohbet eden Ramazanoğlu, "Devletin şefkat eli olarak buradayız. Bundan sonra da burada yaralar sarılacak, herkes işine gücüne bakacak. Türkiye, büyük Türkiye olma yolunda emin adımlarla yürüyor" diye konuştu. 

Ramazanoğlu özel harekat polisleriyle bir araya geldi

Bakan Ramazanoğlu, daha sonra ilçede bölücü terör örgütüne yönelik tamamlanan operasyona katılan özel harekat polisleriyle bir araya geldi. Ramazanoğlu, TSK ve emniyet unsurlarının ortaklaşa çok başarılı operasyonlara imza attıklarını, bunlardan birinin de Silopi'de gerçekleştiğini belirtti.

Silopi sokaklarında halkla iç içe yürüdüklerini, esnafı ziyaret ettiğini anımsatan Ramazanoğlu, "Bugün Silopi'de güneşli bir hava var. Bugün Silopi'de sosyal hayat anlamında, akıp giden hayat anlamında da güneşli ve ışıklı bir hava var. Bu da sizlerin sayesinde, çabaları, fedakarlığında olan bir sonuç" ifadelerini kullandı.

Bakan Ramazanoğlu, konuşmasının ardından operasyonda şehit olan güvenlik güçleri için polislerle dua etti.

Sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle buluştu

İlçedeki sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle de Grand Silopi Oteli'nde bir araya gelen Ramazanoğlu, kimi yerde alkol, kimi yerde uyuşturucu kimi yerde ise terör örgütünün kanlı ellerinin gençlerin ve çocukların üzerinde olduğunu belirtti. 

Ramazanoğlu, "İşte o ellere biz 'Dur' diyoruz. Bu evlatlar bizim. Silopi'deki, İzmir'deki, İstanbul'daki, Rize'deki evlat da bizim. Kim bu evlatlarımıza, gençlerimize elini uzatırsa devletin o kudret elini karşısında bulur ve gereken cevabı bugüne kadar nasıl almışsa bundan sonra da aynen o şekilde alır" diye konuştu. 

Sivil toplum kuruluşlarına önemli görevlerin düştüğünü ifade eden Ramazanoğlu, çocuklara, gençlere sahip çıkacak her türlü projeye destek olmaya hazır olduklarını sözlerine ekledi.

 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English