Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Sıcak havalarda telefon kılıflarına dikkat

Doç. Dr. Özen, "Sıcak havalarda telefon ve tabletlerde kılıf veya koruyucu kullanılmasını önermiyoruz. Kılıflar sıcağı tutarak elektronik cihazlarda ısının dağılmasına engel olur. Bu da patlama gibi sorunlara neden olabilir." dedi.

Sıcak havalarda telefon kılıflarına dikkat
Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şükrü Özen, yaptığı açıklamada, cep telefonu kullanıcı sayısının özellikle son yıllarda ciddi bir artış gösterdiğini, cep telefonu sayısının Türkiye nüfusunu bile aştığını, bir kişinin işi gereği 2 veya 3 cep telefonu kullanmak zorunda kaldığını söyledi.

Sıcak havalarda cep telefonu, tablet gibi elektronik cihazların kullanımında daha dikkatli olunması gerektiğini ifade eden Özen, "Ülkemizde bu aylarda Akdeniz başta olmak hava sıcaklıkları oldukça yüksek. Dolayısıyla bu tip elektronik cihazlar çalışırken sıcakla birlikte daha fazla ısınır. Dikkat edilmesi gereken temel noktalardan bir tanesi, aşırı sıcaklarda elektronik cihazların pencere önü, araç içerisinde direkt güneşe maruz kalacağı yerlere bırakılmaması." diye konuştu.

Özen, sıcak havalarda cep telefonlarında sık sık patlamaların meydana geldiğini belirterek, patlamalardaki temel faktörden bir tanesinin telefonlardaki pil ömrünün azalması ve buna bağlı olarak aşırı ısınma olduğunu ifade etti.

Sıcak havalarda elektronik cihazlardaki kılıf ve koruyucuların kullanımı konusunda da uyarılarda bulunan Özen, şöyle konuştu:

"Hava sıcaklıları bugünlerde çok yüksek. Telefon ve tablet gibi cihazlar çalıştığında ortama ısı yayarlar ama telefon ve tabletlerde kullanılan kılıf dediğimiz koruyucular ısıyı tutan özelliklere sahiptir. Bu nedenle telefon ısısını yayamaz ve dolayısıyla aşırı ısınmaya neden olabilir. Bu tip sıcak havalarda telefon ve tabletlerde kılıf veya koruyucu kullanılmasını önermiyoruz çünkü kılıf ve koruyucular sıcağı tutarak elektronik cihazlarda ısının dağılmasına engel olur. Bu da elektronik cihazlarda patlama gibi sorunlara neden olabilir."


 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English