Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Sevgi ve barış yürüyüşü Karaman’dan başladı, Konya'da son bulacak

Uluslararası Mevlana Vakfı öncülüğünde, Hz. Mevlana’nın Karaman'dan Konya'ya gelişinin 789. yılı nedeniyle düzenlenen 2. Uluslararası Sevgi ve Barış Yürüyüşü Karaman’da başladı. Yürüyüş Mevlana Türbesinde son bulacak.

Sevgi ve barış yürüyüşü Karaman’dan başladı, Konya’da son bulacak
Hz. Mevlana’nın annesi ile ağabeyi ve akrabalarının mezarlarının bulunduğu Aktekke Camisi önünde başlayan yürüyüşe, Karaman Valisi Süleyman Tapsız, Hz. Mevlana'nın 22. kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru ile daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Yürüyüş öncesi Vali Süleyman Tapsız Hz. Mevlana’nın 22. kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru’ya Konya Valisi ve Uluslararası Mevlana Vakfına teslim edilmek üzere birer Türk bayrağı verdi. 



Karaman Valisi Süleyman Tapsız, yaptığı açıklamada, "Bundan 789 yıl önce, 1222 yılında yine bir 27 Nisan günü Konya’daki Selçuklu hükümdarı Alaaddin Keykubat’ın daveti üzerine Mevlana’nın babası Bahaddin Veled ve Mevlana Hazretleri ile onunla gelenler buradan Konya’ya doğru hareket ediyorlar. İşte Mevlana hazretlerinin torunu Esin Bayru Çelebi hanımefendi ile bir grup aynı yürüyüşü geçtiğimiz yıl başlattılar. Artık bundan sonra devam edecekler. Bir haftalık süreyle yürüyerek Konya’ya intikal edecekler. 3 Mayıs’ta da Konya’da bir karşılama töreni düzenlenecek. Öğrencilerimizde bugün güzel bir tesadüf oldu. Onlarda Mevlana hazretlerimizin annesi ve akrabalarının mezarını ziyarete gelmişler. Ben felsefesi olan her kim olursan ol yine gel diyen Mevlana’nın yaşadığı ve annesinin meftun bulunduğu bir ilde görev yapmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Her inanca, her görüşe kucak açan bir insanın yaşadığı bir şehir. Ayrıca biliyorsunuz bir halk ozanı olan ve söylediği her sözde sevgiyi ve aşkı dile getiren Yunus Emre’nin de aynı zamanda burası memleketi. Dolayısıyla biz burada onların tabiriyle şöyle bir çağrıda bulunuyoruz. Kapımız açıktır girene lokmamız helaldir yiyene diyoruz” dedi.

Yapılan duanın ardından yürüyüş başladı.

Yaklaşık 50 kişinin katıldığı 4 gün sürecek yürüyüş Dinek, Karadağ, Madenşehri, Değle üzerinden Süleymanhacı köyü ve Çumra üzerinden Mevlana Türbesinde son bulacak.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English