Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Şenalp: Bazı isimlerin millet vicdanında beraat etmesi mümkün değil

Konya’da FETÖ’ye yönelik yapılan ilk Paralel Devlet Yapılanması operasyonunda gözaltına alınan sanıklarla ilgili yargı son sözünü söyledi. 2015 yılından beri devam eden davada sanıklara ceza yağdı. Eski Konya Baro Başkanı Hasip Şenalp, davayı değerlendirdi. Şenalp “Bazı isimler davada beraat etse de millet vicdanında bu isimlerin beraat etmesi mümkün değildir” dedi.

Konya merkezli 19 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na yönelik 2015 yılında operasyon düzenlenmiş, 31’i emniyet mensubu olmak üzere 74 kişi “Terör örgütü kurma ve yönetme, üye olmak, görevi kötüye kullanma, iftira, resmi belgede sahtecilik, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek” suçlamalarıyla gözaltına alınmıştı.

Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın son duruşması yapıldı. Duruşmada söz alan tutuklu sanıklardan eski emniyet müdürü Anadolu Atayün “şube müdürlüğü yaptığım dönemdeki attığım her imzanın arkasındayım. Savcılığa ve mahkemeye savunmalarımı verdim” dedi. Ayrıca Atayün terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen’i kasdederek “Bir İslam aliminin adıyla anılmaktan gurur duyuyorum” diye konuştu. Verilen ara sonrasında mahkeme heyeti kararını açıkladı. Anadolu Atayün 40 yıl 6 ay, Arif Aykut 8 yıl 9 ay, Bektaş Yıldırım 7 yıl 6 ay, Hasan Çelik 9 yıl, Harun Yaldız 10 yıl 6 ay, İrfan Kaplan 10 yıl 6 ay, Kerim Doğan 20 yıl, Mehmet Özmen 14 yıl, Memduh Oğuz 3 yıl, Mustafa Burak Açıl 10 yıl 6 ay, Samed Özcan 16 yıl, Serkan Öz 5 yıl 10 ay, Yücel Özaşık 18 yıl 6 ay, Ali Osman Akyüz ise 1 yıl 8 ay hapis cezası aldı. 

Eski Konya Baro Başkanı Hasip Şenalp, davayı değerlendirdi ve FETÖ’ye 15 Temmuz öncesi açılan ilk dava olduğunu dile getirdi. Şenalp "Bu davanın içinde hem emniyet mensupları, Salih Tuzcu ve altında çalışan müdürler hem de FETÖ'nün ticari ve hukuki ayağına dair sanıklar vardı" diye konuştu. 

Bu kararın kesin olmadığını ve temyize gidilebileceğini belirten Şenalp “Millet vicdanında davada adı geçen bazı isimlerin beraat etmesi mümkün değildir. Çünkü bunlar Konya'da FETÖ'nün üyesi olarak bilinen ve hala 15 Temmuzları arzulayan insanlardır. Onun için beraatın millet nezdinde ve bizlerde karşılığı yok. Mahkeme beraat kararı vermiş olabilir ama temyiz edilecek ve İstinaf ile Yargıtay'da bu dava takip edilecek" dedi. 
 
Diyanet’in FETÖ için hazırladığı rapora da değinen Hasip Şenalp, şöyle devam etti:

“Örgüt içerisinde FETÖ’nün her söylediği din adına söylenmiş sayılıyor. O raporda da ifade edildiği gibi FETÖ'nün hem Türkiye'de hem de dünyada yaptığı şey şu idi: Öncelikle insanları ailelerinden koparıyorlar. Bizim millet olarak en güçlü tarafımız aile bağlarımızdır. Zaten emperyal anlamda bir proje olması da buradan daha iyi anlaşılır. Sonra vatanı ve milletiyle olan bağını koparıyorlar. Tabiri caizse 'haymatlos' hali getiriliyor. Yani FETÖ mensupları bütün dünyayı kendi vatanları kabul ediyorlar. Türkiye onlar için hiç önemli değil. En sonunda da devletle ve dinle olan bağlarını koparıyorlar. Fetullah Gülen'in her söylediği şey din adına söylenmiş kabul edilerek, paralel devletle birlikte paralel bir din ortaya koyuyorlar"

Örgütün ABD destekli olduğunu dile getiren Şenalp, yapılmak istenenin Sünni omurganın yok edilmesi olduğunu söyledi. Şenalp "Dışişleriyle karşılıklı yapılan konuşmalarda ABD FETÖ'nün Türkiye'deki tutuklularını istiyor. Bu demektir ki bu işin arkasında ABD, CIA, MOSSAD var. Yapmak istedikleri de dünyada yaşayan, canlı, diri sünni omurganın göçürtülmesidir. Gerek evanjelistler gerek siyonizm Armagedon'a giden, hedefleri olan noktaya ulaşmak istiyorlar. Şu anda onları durduran sünni omurga Türkiye ve Türkiye'nin bu konudaki liderliğini yaptığı Müslümanlardır" diye konuştu. 

Ülke genelinde FETÖ ile mücadelenin devam ettiğini ifade eden Şenalp 17–25 Aralık’ın milat olduğunu vurguladı.  Şenalp "Türk Silahlı Kuvvetlerinde büyük ölçüde temizlik yapıldı. Emniyet ve devlette de temizlik yapıldı ve hala bu devam ediyor. Vatandaş nezdinde de 17-25 Aralık 2013 bir milattır. O günden sonra hala FETÖ'ye bağlılıklarını sürdürenler bu devlete ihanet eden insanlardır. O tarih itibariyle yanıldığını anlayanlar bu devlet tarafından takibata maruz kalmadı. Haklarında da dava açılmadı" dedi. 

Türkiye’nin FETÖ’nün vesayetinden kurtulduğunun altını çizen Hasip Şenalp, doların yükselmesindeki en büyük etkenin FETÖ olduğunu ifade etti. Şenalp "ABD, kendisine boyun eğmediğimiz, dün olduğu gibi teslimiyetçi bir anlayış içerisinde olmadığımız ve onların Türkiye'deki ve Ortadoğu'daki projelerini bozduğumuz için dolarla cezalandırmak istiyor" dedi. 


 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English