Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

SELKAP ile ekonomiye büyük katkı

Selçuklu Belediyesi, geri dönüşüm projeleriyle ekonomiye büyük katkı sağlıyor. 2018 yılı içinde uygulan Selçuklu Kaynağında Ayırma Projesi (SELKAP) kapsamında sağlanan geri dönüşümlerle 13.529 ton karışık ambalaj atığı ile 91.997 ağacın kesilmesi önledi.

Geri dönüşüm projeleriyle ekonomiye önemli katkı sağlayan Selçuklu Belediyesi 2018 yılında yürüttüğü SELKAP çalışmaları ile13.529 ton karışık ambalaj atığı ile 91.997 ağacın kesilmesi önlerken, bu çalışmalarla 56.821.800 kwh enerji tasarrufu, 270.580 litre benzin tasarrufu, 1.757.600 kg hammadde tasarrufu sağladı.

Temizlik ve geri dönüşüm projeleri ile tasarrufu ön planda tutan Selçuklu Belediyesi,  2009 yılından itibaren modern tesislerde yürüttüğü geri dönüşüm projeleri ile hem doğayı koruyor hem de ülke ekonomisine ciddi katkı sağlıyor.Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından yıl boyunca konutlarda yüz yüze bilgilendirme programları gerçekleştirilirken, vatandaşlara broşür verilerek çevre bilincinin genç nesillere de aktarılması hedefleniyor. Bu amaçla 21.680 konutta ailelerle birebir görüşülerek geri dönüşüm konusunda bilgilendirme yapan ekipler, ayrıca ilçe genelinde okullarda geri dönüşüm konusunda uygulamalı eğitim veriyorlar. 

Proje kapsamında site,market gibi yerlerde geri dönüşüm kafesi, kumbara, iç mekân kutuları ile yapılan uygulamaları destekleyen ve periyodik olarak takip eden ekipler son 9 yılda 400 bin konuta ulaştı. Her konutta aile fertlerine birebir bilgi veren Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri çalışmaların yıl boyunca sürdürebilir olmasına önem veriyor.Bu çalışmaların yanı sıra bez torba veya bio poşet kullanımını yaygınlaştırmak ve çevreye olan duyarlılığı arttırmak için ilçenin farklı noktalarında bez torba dağıtımı gerçekleştiriliyor. Bu doğrultuda çalışan ekipler atık pil kutusu bıraktığı okul, resmi kurum ve muhtarlık ofislerinden yıllık 20 bin kg pil topluyor.

Geri dönüşüm projeleriyle büyük kazanımlar sağlandı

Sürdürdüğü geri dönüşüm projeleri ile büyük ekonomik kazanımlar sağlayan Selçuklu Belediyesi, 2009 yılından bu yana 140 ton karışık ambalaj atığı ve 50 ton kâğıt toplanırken 900 bin ağacın kesilmesi önlendi. Ayrıca 56.821.800 kwh enerji tasarrufu, 270.580 litre benzin tasarrufu, 1.757.600 kg hammadde tasarrufu sağlandı.

Selçuklu Belediyesi'nin hayata geçirdiği temizlik ve geri dönüşüm çalışmaları ile Türkiye'ye örnek bir belediye olduğunu ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Çevreci projelerle Türkiye’nin en iddialı ve başarılı belediyeleri arasında yer alıyoruz.Selçukluda 9 yıldır sürdürdüğümüz geri kazanım projesi (SELKAP) ile büyük mesafeler kat ettik. Ayrıca yıl boyunca ilçede sürdürdüğümüz eğitim çalışmaları ile geri dönüşümün gelecek adına önemli bir kazanım olduğunu vurguladık. Bu amaçla kamu kurumları, okullar, alışveriş merkezleri ve konutlardan çıkan ambalaj atıklarını haftalık programlar çerçevesinde topluyor ve ham madde olarak yeniden ekonomiye kazandırıyoruz.Tüm bu çalışmalarda hemşehrilerimizin desteği ile büyük kazanımlar sağladık. Çevreye özen gösteren projelerimizi uygulamaya devam edeceğiz.  Bu konuda duyarlılık gösteren tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English