Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Selçuklu, otel konforunda hasta konukevine kavuşuyor

Hayırsever İşadamı Nurullah Ercan tarafından Konya'ya kazandırılacak Meliha Ercan Hasta Konukevi'nin inşaatı devam ediyor.

Selçuklu, otel konforunda hasta konukevine kavuşuyor
Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuk Üniversitesi Rektörü Mustafa Şahin ve hayırsever İş Adamı Nurullah Ercan yapımı devam eden inşaatta incelemelerde bulundu. 

Selçuk Üniversitesi Kampüs alanında yapımı devam eden hasta konukevi, Ercan’ın annesi Meliha Ercan’ın adını taşıyacak.

Hayırsever İşadamı Nurullah Ercan, "Annemi yıl başında kaybettik. Annem çok hayırsever bir kadındı ve onun anısının yaşamasını istedik. Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımızla yaptığımız görüştük. Annem Sille'lidir. Sille'de bir konuk evi yapmak istediğimizi kendilerine bildirdik. Sağ olsunlar tamam dediler ama daha acil olarak üniversitede bir hasta konuk evine ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Biz de kabul ettik. Bu iş öne alınarak başladı. İnşallah ihtiyacı olanların ihtiyacına cevap verecek bir hizmet olur. Biz de annem adına onun mutluluğunu yaşarız. Sille'de yapılacak olan yaşlı bakımevinin de plan ve çalışmaları bitti. Sayın Valimiz ve Başkanımız da oranın yer organizasyonunu yapıyorlar. İnşallah orası da en kısa sürede başlayacak" dedi.

Yeni Türkiye Standardında Hasta Konuk Evleri İnşa Ediliyor 

Yeni Türkiye’de insanlar için otel standardında hasta konukevleri inşa edildiğini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da, " Eski Türkiye’nin bir fotoğrafı vardı zihinlerimizden çıkmayan. Hasta yakınları koridorlarda, banklarda, sokaklarda, bahçede yatarlardı. Yeni Türkiye’de insanlarımız için otel standardında hasta konuk evleri inşa ediliyor. Bu da hayırseverlerimiz elinde yapılıyor. Ben bu vesileyle Nurullah Ercan Bey ve Ercan ailesine böyle anlamlı bir projede varlık gösterdikleri için çok teşekkür ediyorum" dedi.  

Hayırseverlerin kendi öz kaynaklarıyla önemli hizmetler yaptıklarını ve bu çalışmaların çok kıymetli olduğunu ifade eden Başkan Altay "Bizler kamu görevi yapıyoruz ve kamu kaynağı harcıyoruz. Ama hayırseverlerimiz kendi kazançlarından pay ayırıyorlar ve onun için her türlü takdire şayan. Sadece bu hayır değil Sille'de yaptıkları bizim için çok önemli hasta bakım evi ve Sille İlkokulu'nun  yenilenmesi projeleri. Onlara da en kısa sürede başlamasını arzu ediyoruz. İnşallah Türkiye'nin en güzel hasta konuk evlerinden birisi olacak. Orman manzaralı ve mimarisiyle de çok hoş bir yapı oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, memleketimize hayırlı olmasını diliyoruz" dedi. 

Selçuk Üniversitesi Rektörü Şahin de hayırsever Nurullah Ercan’a teşekkür etti. 

28 Şubat 2017 tarihinde imzalanan işbirliği protokolü ile Alaeddin Keykubat Kampüsü’ne kazandırılacak olan Meliha Ercan Hasta Konukevi, 4 bin 109 m2 alanda, 49 oda ve 98 yatak kapasitesine sahip olacak. Ekonomik durumu iyi olmayan, ayakta ya da yatarak tedavi gören hasta ve hasta yakınlarının konaklaması ve ihtiyaçlarını gidermesi için kullanılacak olan konukevinin Kasım 2017’de hizmete açılması planlanıyor.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English