Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Selçuklu'da altyapı çalışmaları sürüyor

Selçuklu Belediyesi asfalt sezonunun başlaması ile birlikte ilçede 2019 yılı programında yer alan mahallelerde altyapı ve asfalt çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Bordür, parke ve yol açma çalışmalarının yanı sıra kışın tahrip olan güzergahlarda asfalt yenileme çalışmaları yapılarak yolların sürücüler ve yayalar açısından güvenli olması sağlanıyor.

Selçuklu’da altyapı çalışmaları sürüyor
Selçuklu Belediyesi, ihtiyaç planı doğrultusunda modern fiziki belediyecilik çalışmaları ile ilçeye değer katmaya devam ediyor. Sezon boyunca sürecek çalışmalar kapsamında şu ana kadar 10 bin ton asfalt serimi gerçekleştirildi. İlçenin tamamında yoğun bir tempo ile sürdürülen çalışmalarda altyapı ekipleri tarafından satıh kaplama, bordür-parke, yol düzenleme gibi muhtelif çalışmalar hız kazandı.

Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında tam kapasite çalışan 3 adet asfalt finişeri ile Yazır, Sakarya ve Kılıçarslan Mahallelerinde asfalt çalışması sürerken, Nişantaşı ve Akşemsettin Mahallelerinde de bordür-parke ekipleri gerçekleştiriliyor. Yukarı Pınarbaşı, Aşağı Pınarbaşı, Sulutas, Küçük Muhsine, Sızma ve Başarakavak başta olmak üzere ilçe merkezine uzak mesafede bulunan dış mahallelerde yol açma, kumlama ve yol tesviye çalışmaları hızla devam ediyor.

Yeni nesil asfalt plentinde laboratuvar ortamında üretim yapan Selçuklu Belediyesi, ilçe genelinde altyapı çalışmalarını 30 ekiple sürdürüyor. Yapılaşmanın hızla devam ettiği ve nüfusun her geçen gün arttığı Selçuklu da 2019 yılı programı başarılı bir şekilde uygulanıyor.

“Planlı ve programlı çalışmaya özen gösteriyoruz”

Belediye olarak her mahallede önceden belirlenen ihtiyaç planına göre hizmetlere yön verdiklerini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı “Alt yapı çalışmaları tamamlanmış cadde ve mahallelerimizdeki sıcak asfalt çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Şehir merkezinde ve civar mahallerde sürdürülen altyapı çalışmalarında 30 ekibimiz görev yapıyor. İlçemizin her bölgesinde belirlenen noktalarda ekipler altyapı, yol genişletme, asfalt serimi, asfalt tamiri, kumlama ve tretuvar çalışmaları yürütüyor. Planlı ve programlı çalışmaya önem veriyoruz.Hemşehrilerimiz için modern fiziki altyapıyı oluşturmak ve onların yaşam kalitesine katkı sağlamak amacıyla çalışmalarımıza sezon boyunca devam edeceğiz” dedi.



“Tahrip olan yollarda yenileme çalışması yapılıyor”

Bölgede bozulan yollar 3 yama ekibiyle farklı yerlerde tamir ediliyor. Asfalt yama ekiplerince Yazır, Sancak, Selahaddin Eyyubi ve Dumlupınar Mahallelerinde  yama ve onarım çalışmaları devam ediyor.

Ayrıca Selçuklu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından oluşturulan Acil Müdahale Ekibi de çalışmalara destek oluyor.Yapılan bu çalışmalar sonucu tahrip olan yolların onarımı yapılarak trafik akışı rahatlatılıyor, görüntü kirliliği ortadan kaldırılıyor. Yetkililer, vatandaşlardan gelen talepler ve mahalle muhtarlarıyla yapılan tespitler sonucu 2019 yılı içerisinde ihtiyaç olan bölgelerde asfalt yama çalışmalarının devam edeceği ifade edildi.

Kış mevsiminden dolayı yıpranan ve ağır vasıta geçişlerinden dolayı bozulan yolların, asfalt ekipleri tarafından sağlam dolgu ile onarıldığını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Mahalle muhtarlarımızdan ve vatandaşlarımızdan gelen talepleri hızlı bir şekilde değerlendirerek ilçemizde geniş bir yol ağına sahip sokak ve caddelerimizde bakım çalışmalarımız devam ediyor. Yollarımızın hem sürücüler hem de yayalar açısından güvenli olması ve yoldan kaynaklanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için çalışmalarımız titizlikle sürdürülmektedir” dedi.

Selçuklu Belediyesi, asfalt atıklarının geri dönüşümü ile yılda 3 bin 500 ton asfaltı geri dönüşümden kazanıyor.

 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English