Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Selçuklu'da 24 ekiple ilaçlama çalışması

Selçuklu Belediyesi, 24 ekip ile ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.

Selçuklu’da 24 ekiple ilaçlama çalışması
Selçuklu Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ile Çevre Koruma Kontrol ve Park Bahçeler Müdürlükleri tarafından oluşturulan 24 ilaçlama ekibi haşere ile mücadele çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Havaların ısınmasıyla birlikte ortaya çıkan haşerelere karşı çalışma planı hazırlayan Selçuklu Belediyesi; yeşil alan, ağaç, çöp konteynırları ve sokakları haşereye karşı ilaçlıyor. Ekipler tüm mahallelerde sabah erken saatlerde başladıkları ilaçlama çalışmalarını gece geç saatlere kadar sürdürüyor. İlaçlama faaliyetlerinde modern ilaçlama teknikleriyle doğanın dengesini bozmayacak ve insan sağlığına zarar vermeyecek ilaçlar kullanıyor.

Her mahalle haftada en az bir kez ilaçlanıyor

Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından oluşturulan sokak ilaçlama ekibi, belirlenen program ile tüm mahallelerde ilaçlama çalışması yapıyor. Çalışmalarda Sağlık Bakanlığı’nca onaylı insan sağlığına uygun biyosidal ürünler kullanılıyor. 6'sı merkezde, 1'i de dış mahallelerde olmak üzere toplam 7 ilaçlama ekibi, sabah 06.00-10.00 ve akşam 18.00-23.00 saatleri arasında ilçede bulunan tüm mahalle, cadde ve sokakları periyodik olarak ilaçlıyorlar. İlaçlama çalışmalarında sisleme ve sıvı ilaçlama yöntemleri kullanılıyor. İlaçlama ekipleri ilaçlamanın etkili olmadığı rüzgarlı ve yağışlı havalar dışında Selçuklu’da her mahallede haftada en az bir kez ilaçlama gerçekleştiriyor. Şehir merkezinde gerçekleştirilen ilaçlama çalışmalarının yanı sıra Selçuklu’ ya yeni bağlanan mahallelerde de ilaçlama yapılıyor. İlaçlama öncesi anons yapılarak vatandaşlar uyarılıyor. Uyarılarda kronik hastalığı olan vatandaşların ilaçlardan etkilenmemesi için kapı ve pencerelerini kapatması isteniyor.


 
Çöp bidonları da dezenfekte ediliyor

Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü tarafından oluşturulan 8 ekip 32 personel ise her gün ilçe genelinde çöp bidonlarını ve konteynırları ilaçlıyor. Ayrıca pazar yerlerinin de ilaçlandığını belirten yetkililer, temizlik hizmetlerinde kullanılan araçların da her gün dezenfekte edildiğini belirttiler. Çöplerin bidon dışına atılması ve evsel atıkların poşetlenmeden bidonlara bırakılmasının haşerenin üremesine imkan verdiğini belirten yetkililer, vatandaşları bu konuda daha dikkatli olmaları konusunda uyardı.
 
Yeşil alanlarda haşere ile mücadele

Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı 9 ekip aile dinlenme parkı, çocuk oyun alanları, ağaçlandırma sahaları ve yol kenarlarında bulunan ağaçlar ile çim alanların ilaçlamasını gerçekleştirirken ağaçlardan üreyen haşerelerin rahatsızlık vermemesi için çaba sarf ediyor. Sıvı ilaçların kullanıldığı yeşil alan ilaçlamalarına sabahın erken saatinde başlayan ekipler hava sıcaklığına göre mesailerini şekillendiriyor.
 
İlaçlama çalışmalarının doğada yaşayan kuş, arı ve sokak hayvanları gibi canlıların zarar görmemesi için belli bir periyot dahilinde yapıldığına dikkat çeken yetkililer çalışmaların eylül ayı sonuna kadar devam edeceğini ifade ettiler.


 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English