Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Selçuk Tıp öğrencilerinin beyaz önlük heyecanı

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencileri için 2018-2019 eğitim-öğretim yılı "Beyaz Önlük Giyme Töreni" düzenlendi.

Selçuk Tıp öğrencilerinin beyaz önlük heyecanı
Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Göktaş,  Karatay Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neyhan Ergene, Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca, dekan yardımcıları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. 

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyeleri, öğrencileri ve idari personelin hazırlamış olduğu sağlık için çal klibi izlendi.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Göktaş, “Sevgili genç hekim arkadaşlarım, eğitim öğretim hayatınızın başlangıcından itibaren bugüne kadar yıllarca çalıştınız çabaladınız, sınavlarda üstün başarılar göstererek fakültemizi kazandınız. Bu süreçteki yoğun gayretleriniz ve fakültemizi tercih ettiğiniz için başta sizlere, yetişmenize katkıda bulanan öğretmenlerinize, sizlere her türlü maddi manevi desteklerini emeklerini esirgemeyen ailelerinize sonsuz teşekkürlerimi sunmak istiyorum” dedi.

Yeni öğrencilerin de katılımıyla fakültede eğitimini sürdüren öğrenci sayısının 150’si yurt dışından olmak üzere toplamda bin 320 olduğunu söyleyen Dekan Prof. Dr. Serdar Göktaş, “Ulusal ve uluslararası düzeyde yüksek yetkinlik sahibi, 200’e yakın öğretim üyemiz ve 350 araştırma görevlimizden oluşan akademik kadromuzla akademik faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Fakültemiz, ülkemizde bulanan 100’e yakın tıp fakültesi içerisinde tıp eğitimi açısından Ulusal Tıp Akreditasyon Kurulu tarafından akredite edilen az sayıdaki fakültelerden olup yine ülkemizde gelişim sınavı uygulayan 3-4 tıp fakültesi konumundadır. Yaşadığınız sürece hep tertemiz hep bembeyaz olarak taşıyıp sizden sonrakilere de onurla ve gururla devredecek, miras bırakacaksınız. Yaşamınız boyunca giyeceğiniz bu önlüklere hiç leke düşürmemenizi diliyorum. Çıktığınız bu yolda milletimize, memleketimize ve tüm insanlığa hizmet yolunda başarılar temenni ediyor, hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

ÖĞRENCİLER, BEYAZ ÖNLÜK SEVİNCİNİ YAŞADI

Konya’nın güvenle gönderilebilecek üniversiteler arasında ilk üçte yer aldığını dile getiren Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, ailelere ve öğrencilere hayırlı olması dileğinde bulunarak, “Sadece iyi birer hekim değil, iyi bir insan olarak vatanına, milletine, bayrağına ve değerlerine saygılı, gittiği yeri aydınlatan bir vatan evladı yetiştirmeye çalışacağız. Kıymetli aileler, sizleri selamlıyor, genç doktorlarımıza başarılar diliyorum” dedi. 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, kendi yazdığı “Gel ve Elif gibi…” şiirlerinin yanı sıra ve Şair Abdurrahim Karakoç’un “Doktor Bey” şiirini okuyarak öğrencilere mesaj verdi.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi, Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berna Arda  “Hekimlik ve Etik” üzerine yılın ilk dersini gerçekleştirdi. Heyecanları gözlerinden okunan Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerine beyaz önlükleri giymenin sevincini yaşadı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English