Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

Konya, Karaman, Aksaray ve Afyonkarahisar'da tören düzenlendi

Anadolu Ajansı haberine göre; KONYA (AA) - Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla Konya, Karaman, Aksaray ve Afyonkarahisar'da tören düzenlendi.

Konya Askeri Şehitliği'ndeki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Saygı atışının yapıldığı törende, Şehitlik Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından Vali Yakup Canbolat, şeref defterini imzaladı.

Canbolat, burada yaptığı konuşmada, şehitlerin, devletin bekası, milletin istiklali ve vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna, ölüme seve seve giderek, makamların en yücesi olan şehitlik mertebesine ulaştığını anımsattı.

Her karışı ecdat kanıyla sulanmış vatan topraklarında, Türk bayrağı özgürce dalgalanıyorsa ve insan olmanın onuru ile yaşanıyorsa bunları şehitlere borçlu olduklarını belirten Canbolat, "Büyük Türk milleti sizleri asla unutmamıştır ve unutmayacaktır." dedi.

Konuşmanın ardından Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Ergun Eskici ve diğer yetkililer, şehit yakınları ve gaziler, şehit mezarlarının başında dua ederek karanfil bıraktı. Bu sırada bazı şehit yakınları duygulandı.

Katılımcılara, Çanakkale'de Mehmetçiğe verilen üzüm hoşafı ve kuru ekmek dağıtıldı.

- Karaman

Cumhuriyet Parkı'nda düzenlenen törende, Karaman Valisi Süleyman Tapsız, Askerlik Şubesi Başkanı Albay Yurdakul Kazım Türkmen, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Bayat, Atatürk büstüne çelenk koydu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Yarbay Mehmet Taşdemir günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Daha sonra Vali Tapsız ve beraberindekiler, Muharip Gaziler ve Şehit Ailelerine Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti.

Garnizon Şehitliği'nde devam eden törende, Kur'an-ı Kerim okunarak, şehitler için dua edildi, şehitlerin mezarlarına karanfil bırakıldı.

- Aksaray

Aksaray Şehitliği'nde düzenlenen törende Vali Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Koçak tarafından Şehitlik Anıtı'na çelenk bırakıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Abdulhamit Han Fen Lisesi tarih öğretmeni Mustafa Türker, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Abdulhamit Han Fen Lisesi öğrencilerinin Çanakkale Zaferi ile ilgili şiirler okuduğu programda, Vali Aykut Pekmez Şehitlik defterini imzaladı.

Vali Pekmez yaptığı burada yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferi'nin, Türk milletinin, özgürlük, vatan ve ezan için gerektiğinde neleri feda edebileceğini kanıtladığı bir zafer olduğunu belirterek, "Bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün, bayrak ve mukaddesat sevgimizin simgeleri olan şehitlerimiz her zaman gönüllerimizde yaşayacaktır. Onların kahramanlıkları, cesaretleri hiçbir zaman unutulmayacaktır." dedi.

Şehitler için saygı atışının yapıldığı törende, Vali Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, İl Jandarma Komutanı Albay Gazi Demir, şehit aileleri, gaziler ve öğrenciler ile şehit mezarlarını ziyaret ederek karanfil bıraktı.

Edilen duanın ardından tören sona erdi.

- Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'da Garnizon Şehitliği'nde gerçekleştirilen törende, çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törene Vali Aziz Yıldırım, şehit aileleri ile askeri ve mülki erkan katıldı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English