Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Şehit Ahmet Duman'ın ismi okulda yaşatılacak

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde 2013'de helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Kara Pilot Binbaşı Ahmet Duman'ın adı, doğum gününde Kırıkkale'de ilkokula verildi Vali Yunus Sezer: "Şehit isimlerinin okullarda yaşatılması çok önemli. Şehitlerimizi gelecek nesillerimiz olan çocuklarımıza emanet ediyoruz. Onların kalplerinde yaşaması için köşeler yapıyoruz" Anne Hatice Duman: "Oğlumun adının okulda yaşatılacak olması ve doğum gününde şehit köşesinin açılması şehidime bir doğum günü hediyesi oldu"

Anadolu Ajansı haberine göre;
KIRIKKALE (AA) - Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde 2013 yılında helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Kara Pilot Binbaşı Ahmet Duman'ın adı, doğum gününde Kırıkkale Valiliği tarafından bir ilkokula verildi.

Okula şehidin isminin verilmesi dolayısıyla düzenlenen törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Vali Yunus Sezer, yaptığı konuşmada, çok anlamlı bir hizmet için toplandıklarını söyledi.

Tüm şehitlerin baş tacı olduğunu dile getiren Sezer, "Şehit isimlerinin okullarda yaşatılması çok önemli. Şehitlerimizi gelecek nesillerimiz olan çocuklarımıza emanet ediyoruz. Onların kalplerinde yaşaması için köşeler yapıyoruz. Kırıkkale, bir şehitler şehri. Vatan için can vermişler. Allah onlardan razı olsun. Hepsine minnettarız." diye konuştu.

- "Hasreti hiç dinmeyecek"

Anne Hatice Duman da şehit oğlunun hatıralarını hala yüreğinde taşıdığını ifade etti.

Şehit binbaşı annesi olmaktan onur duyduğunu vurgulayan Duman, şunları kaydetti:

"Ben bir anneyim. Kısa ömrümde her zaman göğsümüzü kabartan, şehadetinde bile bizleri gururlandıran Ahmet'imin annesiyim. Hasreti hiç dinmeyecek, yüreğimde özlemi hiç gitmeyecek. Benim yavrum 'vatan denilince gerisi teferruattır' sözünü özünde yaşayan bir kişiydi. Oğlumun adının okulda yaşatılacak olması ve doğum gününde şehit köşesinin açılması şehidime bir doğum günü hediyesi oldu. Bizler de çok sevindik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Okulumuzda yeni Ahmet'lerin yetişip, bayrağımızı gelecek nesillere taşımalarını temenni ederim."

Anne Duman, konuşmasının sonunda oğluna yazdığı "Ahmet'im" şiirini okudu.

Konuşmaların ardından şehit Duman ve tüm şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Törende, okul girişine yapılan şehit Kara Pilot Binbaşı Ahmet Duman'ın adının verildiği şehit köşesi açıldı.

Programa, şehit babası Hayrullah Duman, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Ayhan Vural, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu ile il protokol üyeleri katıldı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English