Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Şehir Tiyatroları'nda bu hafta 13 oyun sahnelenecek

Bu hafta "Ocak'ta Bahar", "Kahvede Şenlik Var", "Bak Bizim Şarkımızı Çalıyorlar", "Hisse-i Şayia", "Uzlaşma", "Nora (Bir Bebek Evi)", "Komik-i Şehir Naşit Bey" ile çocuk oyunlarında "Yaşasın Barış", "Alaaddin'in Sihirli Lambası", "Bisküvi Adam", "Benim Güzel Pabuçlarım", "Bir Kümes Hikayesi" ve "Palyaço Prens" isimli oyunlar tiyatroseverlerle buluşacak

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda, 21-25 Kasım tarihleri arasında 1'i yeni, 13 oyun seyirci karşısına çıkacak.

Bu hafta "Ocak'ta Bahar", "Kahvede Şenlik Var", "Bak Bizim Şarkımızı Çalıyorlar", "Hisse-i Şayia", "Uzlaşma", "Nora (Bir Bebek Evi)", "Komik-i Şehir Naşit Bey" ile çocuk oyunlarında "Yaşasın Barış", "Alaaddin'in Sihirli Lambası", "Bisküvi Adam", "Benim Güzel Pabuçlarım", "Bir Kümes Hikayesi" ve "Palyaço Prens" adlı oyunlar tiyatroseverlerle buluşacak.

-"Ocak'ta Bahar"

Duşan Kovacevic'in kaleme aldığı haftanın yeni oyunu "Ocak'ta Bahar"ın yönetmenliğini Nurullah Tuncer üstlendi.

Emir Kusturica tarafından 1995 yılında Undergrand (Yeraltı) ismiyle filme çekilen oyunda Alp Tuğhan Taş, Aslı Nimet Altaylar, Aslı Şahin, Ayşe Günyüz, Berk Samur, Buğra Can Ildırışık, Caner Çandarlı, Cihat Faruk Sevindik, Çağlar Ozan Aksu, Damla Cangül Yiğit, Destan Batmaz, Elyesa Çağlar Evkaya, Gül Yıldırım, Gün Koper, Gürol Güngör, Hakan Gümüş, Hazal Uprak, Mana Alkoy, Onur Şirin, Serap Doğan ve Tankut Yıldız rol alıyor.

21-24 Kasım tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde izlenebilecek oyunun konusu, 2. Dünya Savaşı sırasında Yugoslavya'da geçiyor.

-"Kahvede Şenlik Var"

"Kahvede Şenlik Var" adlı oyun, kadın-erkek rolleri, toplumsal kurallar ve bu kurallar çerçevesinde biçimlenen insan ilişkilerini konu alıyor.

Sabahattin Kudret Aksal'ın yazıp, Murat Ozan'ın yönettiği oyunda Derya Çetinel, Ertan Kılıç ve Özgür Dereli yer alıyor. Oyun, 21-24 Kasım tarihleri arasında Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde seyredilebilecek.

-"Bak Bizim Şarkımızı Çalıyorlar"

Neil Simon'un yazıp Ersin Umulu'nun yönettiği Broadway müzikali oyunda, Ali Mert Yavuzcan, Özge Özder, Köksal Ünal, Evrim Artut, Müge Gülgün, Çağrı Büyüksayar rol alıyor.

Oyun, 22-24 Kasım tarihleri arasında Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde görülebilecek.

-"Hisse-i Şayia (Bir Evlilik Komedisi)

Meşrutiyet dönemi tiyatrosunun öncü ismi İbn-ür Refik Ahmet Nuri Sekizinci'nin yazdığı ve Tarık Şerbetçioğlu'nun yönettiği "Hisse-i Şayia" adlı oyunda Zihni Göktay, Aybar Taştekin, Hikmet Körmükçü, Selma Kutluğ, Tarık Şerbetçioğlu, Uğur Dilbaz, Yağmur Damcıoğlu Namak ve Zeynep Göktay Dilbaz rol alıyor.

Oyun, 21-24 Kasım tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde izlenebilecek.

-"Uzlaşma"

Bir süre önce ayrılan Anna ve Pierre adlı çiftin çocuklarıyla yaşadığı sorunları odak noktasına alan oyun, Şehir Tiyatroları'nın 2018-2019 tiyatro sezonunda ilk kez sahnelenmeye başladı.

Chloe Lambert'in yazdığı, Aslı İçözü'nün yönettiği oyunda, Gökçer Genç, Işıl Zeynep, Yeliz Şatıroğlu ve Zeliha Bahar Çebi rol alıyor.

Oyun, 21-24 Kasım tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak.

-"Nora (Bir Bebek Evi)"

1879 yılında kaleme alınan "Nora (Bir Bebek Evi)" adlı eser, Gerçekçi Tiyatro'nun kurucu yazarlarından Henrik İbsen'in klasikleşmiş eserleri arasında yer alıyor.

Çağdaş insanın dramını anlatan oyun, maddi baskı altında rekabete sürüklenen bireylerin yıkımını ve yok olan değerleri ele alıyor.

Konusunu gerçek hayattan alan eserde Berna Adıgüzel, Cengiz Tangör, Hakan Arlı, Mert Tanık, Nurdan Gür, Reyhan Karasu ve Yeşim Koçak rol alıyor.

Oyun, 22-24 Kasım 2018 tarihleri arasında Ümraniye Sahnesi'nde görülebilecek.

-"Komik-i Şehir Naşit Bey"

Türk Tiyatrosu'nun önemli adlarından Naşit Özcan'ın hayatından kesitler sunan oyun, 19. yüzyıl sonundan 20. yüzyıl ortalarına kadar olan süreçte Türk tiyatrosunun, özellikle de Tuluat Tiyatrosu'nun sıkıntılı dönemlerini, Naşit ve Tiyatrosu'nun yaşadıkları üzerinden aktarıyor.

Gökhan Eraslan'ın yazıp Ali Yaylı'nın yönettiği eserin oyuncu kadrosunda, Ada Alize Ertem, Bora Seçkin, Can Tarakçı, Deran Özgen, Emrah Can Yaylı, Erkan Akkoyunlu, Fahri Kıncır, Göksel Arslan, Mehmet Avdan, Metin Çoban, Özgür Dağ, Rahmi Elhan, Rıdvan Çelebi, Semah Tuğsel, Sinan Bengier ve Şeyda Arslan yer alıyor.

Oyun, 22-24 Kasım tarihleri arasında Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde seyredilebilecek.

Haftanın çocuk oyunlarında ise 25 Kasım'da "Yaşasın Barış" Fatih Reşat Nuri Sahnesinde, "Alaaddin'in Sihirli Lambası" Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde, "Bisküvi Adam" Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde, "Benim Güzel Pabuçlarım" Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde, "Bir Kümes Hikayesi" Ümraniye Sahnesi'nde ve "Paylaço Prens", Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde minik seyircilerin beğenisine sunulacak.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English