Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

SEDEP uluslararası bir eğitim projesi haline geldi

Konya’nın merkez Selçuklu ilçesinde 5 yıldır başarıyla uygulanan Selçuklu Değerler Eğitimi KKTC’de de uygulanıyor. İmzalanan iş birliği protokolü kapsamında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 4 okulda etkinlikler düzenlendi.

SEDEP uluslararası bir eğitim projesi haline geldi
“Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) ile Türkiye Değerlerini Tanıtıyor” 2016-2017 ve 2017-2018 eğitim öğretim dönemlerinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığınca belirlenen 4 okulda uygulanıyor. Uygulama için Selçuklu Belediyesi, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Necmettin Erbakan Üniversitesi ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Protokole KKTC Milli Eğitim ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Rauf Ataöv, Selçuklu Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Ziya Yalçınkaya, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. S. Barbaros Yalçın imza attı.  

İmza töreninin ardından KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova’yı ziyaret eden heyet, Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi ile ilgili bilgi vererek, Berova’ya projeye verdiği destek nedeniyle teşekkür etti. KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, SEDEP'i benimsediklerini ve uygulamaya destek olacaklarını belirterek “Projeyi ülkemizde uygulama kararınız nedeniyle teşekkür ediyoruz. Türkiye her zaman yanımızda oldu. Türkiye güçlü bir devlet ve daha da güçlenmesi gerekir. Türkiye olmazsa bizde olmayız, Suriye den daha kötü durumda oluruz” dedi.



Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi “SEDEP”; yayın ve ürün destekli, etkinlik tabanlı “iyi insan yetiştirmek” için uygulanan bir eğitim modeli.  Selçuklu Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü paydaşlığında beş yıldır uygulanan projeye, Başbakanlık Tanıtma Fonu 2 milyon TL destek sağlıyor. Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi, “SEDEP ile Türkiye Değerlerini Tanıtıyor” adıyla 6 balkan ülkesi ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde uygulanıyor. 

SEDEP’İN ULUSLARARASI İLK UYGULAMASI KKTC'DE BAŞLADI

SEDEP Halk Oyunları ekibi ve mehter takımının Lapta İlkokulu, Anafartalar Ortaokulu ve Lisesi, Haspolat ilkokulu ve Hala Sultan İlahiyat Kolejinde gerçekleştirilen etkinlikleriyle ilk uluslar arası uygulaması başlamış oldu. Bu okullardaki etkinliklere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Ortaöğretim Müdürü Hüseyin Kavaz, Selçuklu Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ziya Yalçınkaya, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Vekili Barbaros Yalçın, SEDEP Yürütme Kurulu Üyeleri, Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri, etkinliklerin yapıldığı okulların öğrenci ve öğretmenleri ile veliler ve Kıbrıs halkı katıldı. 



Törende konuşan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Ortaöğretim Müdürü Hüseyin Kavaz, karşılıklı görüşmelerin ardından Girne ve Lefkoşa’da 4 okulda değerler eğitimi projesinin uygulanmasına yönelik karar alındığını ve işbirliği protokolü imzalandığını, bu protokol kapsamında SEDEP’in Selçuklu dışında ilk kez Kıbrıs'ta 4 okulda uygulanmasından dolayı memnuniyet duyduğunu belirtti.

AMAÇ DEĞERLERİMİZİ YAŞAYARAK GELECEĞE AKTARMAK

Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar da 5 yıldır üç kurum tarafından başarıyla uygulanan projenin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki okullarda da gerçekleştirilecek olmasından dolayı memnuniyetini ifade etti. Kayacılar “Değerlerimiz konusunda farkındalık oluşturmak ve geleceğe aktarmak değerlerimizle yaşama bilincini geliştirmek için buradayız” dedi.

Kayacılar konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Projemizde  öğrencilerimizde değerlerimizle ilgili farkındalık oluşturmak, değerlerimizi öğretmek ve yeni nesillere bizi biz yapan medeniyetimizin ve kültürümüzün özünü oluşturan değerlerimizi aktarmak için her ay bir değerimiz belirleniyor. Bu değerle ilgili değişik etkinlikler yapıyoruz. Doğruluk, saygı, sevgi, hoşgörü, yardımseverlik gibi değerlerimizle ilgili okullarımızda öğrencilerimizin, velilerimizin, öğretmenlerimizin katıldığı değişik etkinlikler gerçekleştiriliyor. Bu etkinliklerin Kıbrıs’taki okullarımızda gerçekleştirilmesi için buradayız. Kıbrıs Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığımız bu konuda bize destek verdiler, kendilerine teşekkür ediyoruz." 

"DEĞERLERİMİZİ GÜNLÜK HAYATIMIZDA YAŞATMALIYIZ"

Selçuklu Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ziya Yalçınkaya ise, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi’nin uluslararası düzeyde uygulanabilir olduğunu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile 6 Balkan ülkesinde ilk uygulamaların başladığını belirterek yetkililere teşekkür etti. Yalçınkaya "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığımız ile bir işbirliği protokolü imzaladık. Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi, Konya'nın Selçuklu ilçesinde 200'ü aşkın okulda uygulanan bir proje. Bu proje ile çocuklarımıza, en değerli varlıklarımıza, değerlerimizi günlük hayata katmaları için hamleler yapıyoruz. Onunla ilgili etkinlikler düzenliyoruz, kitaplar veriyoruz.  Projemizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi. 

Projenin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde uygulanmasını Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi adına takip eden Yrd. Doç Dr. Barbaros Yalçın da KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı yetkililerine böyle bir projeyi uygulama imkanı verdikleri için teşekkür etti, Yalçın ”Selçuklu’da üç kurum tarafından 5 yıldır başarıyla uygulanan projenin Türkiye dışına açılmış olması son derece sevindirici. Üniversite olarak değerler eğitimi konusunda oldukça duyarlı davranıyoruz. Paydaşı olduğumuz bu projeye olduğu gibi benzer projelere her zaman akademik destek vermeye devam edeceğiz.” dedi.

Etkinliklerde SEDEP Mehter Takımı ve Halk Oyunları ekibinin gösterileri ilgiyle izlendi. 



 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English