Son Dakika Haberler

Manisa'da her seçim öncesi iddiaya giren iki akrabanın bu yıl Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turda bitip bitmeyeceği konusunda girdiği iddia, yaklaşık 100 kişiye mangal sofrası kurulmasıyla sonuçlandı

Anadolu Ajansı haberine göre;
MANİSA (AA) - Manisa'da Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turda sonuçlanıp sonuçlanmayacağı konusunda iddiaya giren iki akraba, yaklaşık 100 kişinin katıldığı ziyafet verdi.

Şehzadeler ilçesine bağlı Yeni Mahmudiye Mahallesi'nde geleneksel olarak her seçim öncesi iddiaya giren amca oğulları Harun ve Tahir Tay, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimi öncesi de bu geleneği devam ettirdi.

Seçimlerin ilk turda biteceğini tahmin eden Harun Tay ile ikinci tura kalacağını ileri süren Tahir Tay, tüm mahalleliye mangal ziyafeti vermek üzere iddiaya girdi.

Bugün seçimle birlikte kurulan sofrada 100'e yakın vatandaşa 30 kilogram köfte ve sucuk ikram edildi.

Cumhurbaşkanı seçiminin ilk turda kesin olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın galibiyetiyle sonuçlanmasıyla Tahir Tay, sofra için yapılan tüm harcamaları karşıladı.

Harun Tay, gazetecilere yaptığı açıklamada, geleneksel olarak her seçimde sürdürdükleri iddiayı bu seçimde de devam ettirdiklerini belirterek, "Ben, kazanacağımı söylemiştim. Eğer bu milletin duygularını anlayabiliyorsam böyle olacağını zaten biliyordum. İddiayı kim kaybederse kaybetsin kazanan hem mahalleli oluyor." dedi.

- "Böyle olacağı belliydi"

İddiayı kaybeden Tahir Tay ise 2015'deki milletvekili seçimleri için girdikleri iddiayı kendisinin kazandığını belirterek, "Geçen seçimde de amcaoğlum 'AK Parti Manisa'da 5 milletvekili çıkartamaz' demişti. İlk sonuçlara göre 4 milletvekili çıktı, parayı ben ödedim. Daha sonra yurt dışı oylarının sayımıyla sonuç 5 olunca gidip parayı amcaoğlundan almıştım. 7 seçimden beri iddiaları kazanıyorduk. Ama bu seçim girdiğimiz iddianın böyle olacağı belliydi. Ama güzel bir gün oldu. Parasını biz ödeyeceğiz artık." diye konuştu.

İki amcaoğlunun iddiasından en çok mahalle halkının kazandığını dile getiren mahalle sakinlerinden Ziya Tay da "Biz her durumda kazanıyoruz. Dostluk kazanıyor. İddia sonucunda kaybeden taraf ödemeyi yapıyor. Biz mangalın tadını çıkarmış oluyoruz" diye konuştu.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English