Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Sakarya şehitleri Ankara'da düzenlenecek yürüyüşle anılacak

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Sakarya Meydan Muharebesi şehitleri, Ankara'nın Polatlı ilçesinde 28 Nisan'da gerçekleştirilecek yürüyüş programı ile anılacak.

Polatlı Belediyesi, Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezi, Polatlı Kent Konseyi, Polatlı Şehit Aileleri Derneği, Anadolu Doğa Grubu (ADOG), Doğa Gezginleri Derneği, Ankara Dağcılar Birliği Spor Kulübü, Çınar Kamp ve Doğa Sporları Topluluğu, Türkiye Emekli Subaylar Derneğince düzenlenecek "Karatepe 57. Tümen Yürüyüşü" 28 Nisan Pazar günü Sakarya Mahallesi'nde başlayarak 12. Grup Şehitliği Karatepe'de sona erecek.

Ankara'da faaliyet yürüten doğa sporları gruplarının desteklediği şehitlere saygı yürüyüşü sonunda Karatepe'de bulunan göndere Anıtkabir'den getirilen büyük Türk bayrağı asılacak. Programda Halide Edip Adıvar ve Kurtuluş Savaşı Kadın Kahramanları Müzesi ziyaret edilecek, Karatepe'de tören yapılacak.

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, yaptığı açıklamada, Sakarya Meydan Muharebesi'nin kendi topraklarında gerçekleştiğini belirterek Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, tüm doğa ve vatanseverleri gerçekleştirecekleri yürüyüşe davet etti. Yıldızkaya, "Sakarya Meydan Muharebesi'nde kanlı çarpışmaların olduğu bu tepe 7 kez el değiştirmiştir. 5 bin 713 şehidimizden 700'ünü bu tepede kaybettik. Şehit verdiğimiz Karatepe'ye yapacağımız yürüyüş ve anma etkinliğine tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Etkinlik komitesi başkanı Polatlı Belediyesi Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezi Genel Koordinatörü emekli Albay Kadim Koç da Cumhuriyet'e giden yolda Kurtuluş Savaşı'nı ve onun dönüm noktası olan Sakarya Zaferi'ni anlamak, şehitlere duyulan manevi borç, milli ruhu yaşamak vatandaşları yürüyüşe davet ettiklerini aktardı.

ADOG Başkanı Mehmet Salim Erdal ise kazanılan destansı Sakarya Zaferi ve onun kahramanı olan şehit ataları anmak için tüm Türkiye olarak, en kanlı savaşların yaşandığı Karatepe'de olacaklarını dile getirdi. Erdal, desteklerini esirgemeyen kulüpler ile tüm sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English