Son Dakika Haberler

Aralarında KHK ile meslekten ihraç edilenlerin de bulunduğu 37'si tutuklu 72 polisin yargılandığı davada 15 sanık, adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı şartıyla tahliye edildi

Anadolu Ajansı haberine göre;
SAKARYA (AA) - Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, 37'si tutuklu, 1'i firari 72 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesince özel olarak hazırlanan Ferizli Spor Salonu'ndaki duruşmaya, sanıklarla avukatları ve yakınları katıldı.

Tutuksuz sanık Y.A, savunmasında 15 Temmuz darbe girişiminde izinde olduğunu söyledi.

Girişimin ardından 17 Temmuz'da göreve başladığını belirten Y.A, hakkında ifade veren tanıkla Diyarbakır'da beraber çalıştığını aktararak, "O dönem yapılan operasyonlarda dijital verilerin incelenmesi için çalıştığım KOM şubeye gönderiyorlardı. Hakkımda ifade veren kişiyle iş dışında bir ortamda bulunmadım, düzenlendiği iddia edilen organizasyona katılmadım. Hakkımdaki iddiaları kabul etmiyorum, beraatımı talep ediyorum." ifadesini kullandı.

Sanık savunmalarının tamamlanmasının ardından görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verilmesini ve dosyadaki eksik belgelerin tamamlanmasını talep etti.

Söz alan sanık avukatları suçlamaları kabul etmediklerini, müvekkillerinin savunmalarına iştirak ettiklerini belirterek, sanıkların tahliyelerini ve beraatlarını istedi.

15 sanığın adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla tahliyesine, "ByLock" trafik bilgisi ve haberleşme içeriğinin İl Emniyet Müdürlüğünden istenmesi için müzekkere yazılmasına karar veren mahkeme heyeti, dosyadaki eksik belgelerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

- İddianame

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, aralarında Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) ihraç edilenlerin de bulunduğu 72 emniyet mensubu sanık hakkında birer kez ağırlaştırılmış müebbet ile on beşer yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İddianamede, emniyet müdürü, emniyet amiri, komiser ve komiser yardımcılarının bulunduğu sanıkların, 17-25 Aralık sürecinden sonra Bank Asya'ya para yatırarak örgüte finansal destek sağladığı, bazı sanıkların ise çocuklarını KHK ile kapatılan Özel Fatih Koleji'ne gönderdiği ifade edildi.

Bazı sanıkların terör örgütünün evlerindeki sohbetlere katıldığının ve örgütün haberleşme programı "ByLock"u kullandığının tespit edildiği anlatılan iddianamede, şüphelilerden bir kısmının örgütün elebaşısı Fetullah Gülen'in emirleri doğrultusunda KHK ile kapatılan Kimse Yok Mu Derneği'ne bağış yaptığının belirlendiği, sanıkların 'FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile süreklilik, çeşitlilik ve yoğunluk arz eden organik bağ kurduğu, üzerilerine atılı 'anayasayı ihlal' ve 'silahlı terör örgütü üyeliği' suçlarını işlediklerinin anlaşıldığı kaydedildi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English