Son Dakika Haberler

"İki değerli bakanımızın Almanya'da konuşmasına bile tahammül edemeyen Almanlar, aslında bu hareketleriyle demokrasiye demokratik anlayışa büyük bir darbe indirmiştir" "Neden ilk ses Kandil'den çıktı? Cemil Bayık Kandil'den PKK'lılara haber gönderdi 'neyiniz varsa ortaya koyun, eğer yeni cumhurbaşkanlığı sistemi gelirse biz bittik' dedi. Biz sizi bitirmek için bu referandumda 'Evet' diyeceğiz. Korkunun ecele faydası yok"

Anadolu Ajansı haberine göre;
TRABZON (AA) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "İki değerli bakanımızın Almanya'da konuşmasına bile tahammül edemeyen Almanlar, aslında bu hareketleriyle demokrasiye, demokratik anlayışa büyük bir darbe indirmiştir." dedi.

Bakan Akdağ, Bahçecik mahallesindeki Mehmet Akif Ersoy Camisi'nde cuma namazını kılmasının ardından, vatandaşlarla bir araya geldi.

Akdağ, burada yaptığı konuşmada, 16 Nisan'da Türkiye'nin önemli bir halk oylamasına tanıklık yapacağını belirterek, herkesin sandıklara giderek ve demokratik hakkını kullanarak, 'Evet' ya da 'Hayır' diyeceğini ifade etti.

Türkiye'nin demokratik bir ülke olduğunu, insanların da özgürlüklerini sonuna kadar kullanabildiğine işaret eden Akdağ, şöyle devam etti:

"Öyle Almanların zannettiği gibi bu ülkede demokrasiyi zedeleyecek hiçbir şey yoktur. İki değerli bakanımızın Almanya'da konuşmasına bile tahammül edemeyen Almanlar, aslında bu hareketleriyle demokrasiye, demokratik anlayışa büyük bir darbe indirmiştir. Nedir Almanların söylediği? Tutuklanan bir gazeteciden bahsediyorlar. Almanya'da da çıkan bir gazetede yazan bir gazeteci. Halbuki bir insanın teröre yataklık yapması için onun sade vatandaş, herhangi bir meslek sahibi yada gazeteci olması bu durumu fark ettirmez. Eğer teröre destek oluyorsa, teröre destek olmuştur. Almanlara hava hoş. Almanya'da Fransa'da bir bombalama işi olduğu zaman biliyorsunuz yakın zamanda bir tır meydana girdi ve çok sayıda insanın ölümüne yol açtı bir terörist faaliyet. Bütün ülkeleri ayağa kaldırıyor. Türkiye'de biz 40 senedir bu belayla bu musibetle mücadele ediyoruz. Bir tek terör örgütüyle değil PKK, DAEŞ, DHKP-C'si ile mücadele ediyoruz."

- "Sizin yargınız yargı da bizim yargımız yargı değil mi?"

Türkiye'de gözü olanların ülkeyi bölmeye ve parçalamaya çalıştıklarını anlatan Akdağ, ülkenin güçlenmesini istemeyenlerin de terör örgütlerine destek verdiklerini bildirdi.

Alman hükümetine sorular yönelten Akdağ, "Neden PKK teröristlerini on yıllardır ülkenizde barındırıyorsunuz? Neden o teröristleri 'bize verin' dediğimizde bize vermiyorsunuz? Neden onların Almanya'da para toplamasına finans kaynağı sağlamasına müsaade ediyorsunuz? Sorduğumuz zaman 'bu ülkede bağımsız yargı var yargı karar veriyor'. Sizin yargınız yargı da bizim yargımız yargı değil mi? Burada da yargı bir karar vermiş. Bu ve benzeri hadiseler 16 Nisan'ı bizim için çok kıymetli kılıyor. 16 Nisan, Türkiye'de yeni bir dönemin başlayacağı tarih. Ülkenin çok daha güçlü olması, terörle mücadelede çok daha seri ve hareketli etmesini sağlamak ve ekonomiyi kalkındırmak için yeni bir sisteme geçmek istiyoruz." diye konuştu.

- "Türkiye'nin koşmaya ihtiyacı var"

Bütün zorluklara rağmen mevcut sistemle önemli işler yaptıklarına değinen Akdağ, şöyle devam etti:

"Ama biz koşmak istiyoruz. Türkiye'nin koşmaya ihtiyacı var. Bizden çok önce bu yarışa girmiş, bizim çok önümüze geçmiş zengin, sanayisi ve ekonomisini geliştirmiş ülkelere yetişmek ve Allah'ın izniyle onları geçmek için bizim koşmamız lazım. Bir gemide dümeni iki kaptan birden tutar mı? Birisi sağa çevirse birisi sola çevirse ne olur? Bir geminin bir kaptanı olur. Peki neden Türkiye'de iki kaptan olmasına rağmen, işler yürüyor. Belki iki kaptan birbirlerini 40 senedir tanıyorlar, birbirinin çok yakın arkadaşı ve dostu. Birbirinin huyunu suyunu biliyorlar da dümeni aynı tarafa çevirebiliyorlar. Her zaman böyle olmaz ki. Bu memlekette bir cumhurbaşkanı anayasa kitapçığını fırlattı diye neler olduğunu unuttuk mu?"

-" Neden ilk ses Kandil'den çıktı?"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan'ın Trabzon'dan yüzde 71 oy aldığını anımsatan Akdağ, "Eğer bugün Recep Tayyip Erdoğan Allah'a şükür kuvvetli biriyse yedi düvele karşı bu büyük milletin itibarını dimdik ayakta tutuyorsa kimin sayesindedir? Trabzonluların ve Türk milletinin sayesindedir. O gücünü buradan alıyor. Onlar zannediyor ki Recep Tayyip Erdoğan gücünü cumhurbaşkanlığı oluşundan, başka birşeyden alıyor. Hayır milletinden alıyor kardeşim. Gel sende milletten yüzde 71 oy al sen ol cumhurbaşkanı. Bunlar milletten korkuyorlar. Karşı çıkmak istedikleri budur, korktukları millettir. Neden ilk ses Kandil'den çıktı? Cemil Bayık Kandil'den PKK'lılara haber gönderdi 'neyiniz varsa ortaya koyun, eğer yeni cumhurbaşkanlığı sistemi gelirse biz bittik' dedi. Biz sizi bitirmek için bu referandumda 'Evet' diyeceğiz. Korkunun ecele faydası yok. Bunu her hükümet söylemiştir 40 senedir. Ama şimdi hepimiz inanıyoruz ve Allah'ın izniyle bunları bitireceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Akdağ, konuşmasının ardından vatandaşlarla bir süre sohbet ederek, sorunlarını dinledi.









Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English