Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

RTÜK'ten uluslararası medya kuruluşlarına "FETÖ" mektubu

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Başkan Prof. Dr. İlhan Yerlikaya'nın imzasıyla uluslararası medya kuruluşlarına bilgilendirme mektubu gönderdi.

RTÜK’ten uluslararası medya kuruluşlarına “FETÖ“ mektubu
RTÜK, darbe girişiminin ardından Türkiye'de yaşanan gelişmeler konusunda üyesi olduğu uluslararası medya kuruluş ve platformlarının doğru bilgilendirilmesini sağladı. Bu amaçla Üst Kurul Başkanı Prof. Dr. İlhan Yerlikaya imzasıyla bilgilendirme amacıyla hazırlanan mektup, yayıncılık alanında faaliyet gösteren uluslararası ve bölgesel kuruluş ve platformların başkanlarıyla sekreteryalarına gönderildi.

Kuruluşlar arasında, 46 ülkenin üye olduğu Avrupa Düzenleyici Otoriteler Platformu (EPRA), 12 ülkenin üye olduğu Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) bünyesinde 2008'de Üst Kurul öncülüğünde kurulan Karadeniz Yayıncılık Düzenleyici Otoriteler Forumu (BRAF), 57 ülkenin üyesi olduğu İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) bünyesinde 2011'de RTÜK öncülüğünde kurulan İslam Ülkeleri Yayıncılık Düzenleyici Otoriteler Forumu (IBRAF), 26 ülkenin üye olduğu Akdeniz Düzenleyici Kurullar Ağı (MNRA) ve 8 ülkenin üyesi olduğu Orta Avrupa Düzenleyiciler Forumu (CERF) yer alıyor.

Mektupta, FETÖ/PDY terör örgütü tarafından gerçekleştirilen, haince darbe teşebbüsüyle demokrasinin, millet iradesinin ve ülke bütünlüğünün doğrudan hedef alındığı ifade edildi.

Darbe girişiminde, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, Genelkurmay Başkanlığı'nın, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün, kamu kurumlarının, Türksat Uydu Haberleşme, Kablo TV ve İşletme AŞ'nin ve sivil halkın uçak ve helikopterlerle bombalandığı, sivillere ateş açıldığı, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu başta olmak üzere ulusal yayın kuruluşlarının saldırıya uğradığı kaydedildi.

Mektupta, haince darbe teşebbüsünün püskürtülmesinde, demokrasiye ve millet iradesine sahip çıkan halkın ve radyo ve televizyon kuruluşlarının üstlendiği olumlu role de vurgu yapıldı.

Mektupta ayrıca, terör örgütleriyle doğrudan ilişkili veya terör örgütlerinin propagandasını yapan yayın kuruluşlarına nasıl müsaade edilmiyorsa FETÖ/PDY terör örgütüyle ilişkili veya bu terör örgütünün propagandasını yapan yayın kuruluşlarına da müsaade edilemeyeceği belirtildi.

Medya alanındaki uluslararası bazı düzenleyici kuruluşların, "FETÖ/PDY terör örgütüyle ilişkili yayın kuruluşlarının lisans iptallerinin, iletişim özgürlüğü ve medya çoğulculuğuna zarar vereceği yönünde kaygı taşıdıklarına ilişkin beyanlarının da üzüntüyle karşılandığı" ifade edilen mektupta, uluslararası kurullar ve platformlar, FETÖ/PDY terör örgütünün ülkelerindeki uzantıları hakkında uyarıldı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English