Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Ramazanı 2 bin 342 metrede doğayla iç içe yaşıyorlar

Afyonkarahisar'da 2 bin 342 metre yükseklikteki meteoroloji radarının iki çalışanı, Ramazan'da sahur ve iftarı evlerinden uzakta, yılkı atları ve istasyon binasına yuva yapan kırlangıç kuşları eşliğinde doğayla iç içe yapıyor.

Ramazanı 2 bin 342 metrede doğayla iç içe yaşıyorlar
Tüm dünyada İslam aleminin farklı duygularda yaşadığı Ramazan ayının maneviyatını, Afyonkarahisar'daki meteoroloji radarında çalışan 2 görevli, evlerinden uzakta 2 bin 342 metre yükseklikte doğa ile iç içe yaşıyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğünün Şuhut ilçesi sınırlarındaki Kumalar Tepesi Kilimata mevkisinde kurduğu meteoroloji radarı, ilçe merkezine 25, Afyonkarahisar'a ise 50 kilometre mesafede bulunuyor.

Radar istasyonunda çalışan güvenlik görevlileri Hasan Kılıç (25) ve Mustafa Tunca (42), ramazan ayının maneviyatını gök kubbenin altında yılkı atları ve radar binasına yuva yapan kırlangıç kuşları ile birlikte geçiriyor.

Meteoroloji radarına yakın bir köyde yaşayan Hasan Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 gündür ailesinden ayrı kaldığını söyledi.

"Çevremizdeki doğal güzellikleri izliyoruz"

Ramazanda yaşanan iftar ve sahur heyecanını iş arkadaşı Mustafa Tunca ile radar istasyonda paylaştıklarını belirten Kılıç, şöyle devam etti:

"Şehirden, sevdiklerimizden, sosyal faaliyetlerden uzakta olmamıza rağmen, biz bunları aştık. Bulunduğumuz hakim bölgeden çevremizdeki doğal güzellikleri izliyoruz. Burdur ve Eğirdir göllerini görebiliyoruz. Çevremizde çok sayıda yılkı atı var. Dürbünle onları izliyoruz. Bazen kendi köyüme bakıyorum buradan. Ramazanda ailemizden uzak olmak bizi biraz hüzünlendiriyor. Beraber çalıştığımız arkadaşımla 2 bin 342 metrede iftarımızı açıyoruz. Sahura birlikte kalkıyoruz. İbadetimizi yapıyor, Kur'an okuyoruz. Gececi olan sahuru, gündüzcü olan da iftarı hazırlıyor. Ramazanı iki arkadaş birlikte geçiriyoruz."

"İnsanlara hizmet ettiğimizi biliyoruz"

Mustafa Tunca ise meteoroloji radarında ramazanı geçirmenin farklı bir duygu olduğunu dile getirdi.

Arkadaşı ile bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu anlatan Tunca, "Ailemizden uzakta çalışmak biraz burukluk oluşturuyor. Özellikle ramazanda uzakta olmak farklı bir his. Ama burada insanlara hizmet ettiğimizi biliyoruz. Çok memnunuz burada olmaktan, çok şükür. Burada tüm ibadetlerimizi yerine getiriyoruz. Birçok insanın görmek için kilometrelerce uzaktan geldiği yaban hayatını biz her gün görüyoruz." diye konuştu.


 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English