Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"PYD/PKK'nın başı Afrin'de koparılmalıdır"

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan ve bölgedekilere baskı uygulayan PYD/PKK'lı teröristlerin çocuklarını zorla silah altına almasından korkan Suriyeli Kürt kökenli aileler, çok sevdikleri vatanlarına dönemiyor.

“PYD/PKK’nın başı Afrin’de koparılmalıdır“
Ülkesindeki iç savaşta direndiği için hapse atıldıktan sonra 10 çocuğuyla yaklaşık 2 yıl önce Türkiye'ye sığınan 67 yaşındaki İbrahim Abdullah ve ailesi, PYD/PKK'lı teröristlerin mağdur ettiği binlerce Kürt kökenli sığınmacı arasında yer alıyor.

Ailenin, terör örgütünün zorla silah altına alma kararına direnen iki oğlundan biri ayağından kurşunlanırken, diğeri ise yaklaşık 2 yıldan bu yana cezaevinde bulunuyor.

Şanlıurfa'da yaşayan Abdullah'ın ailesi ise Türk vatandaşların misafirperverliği sayesinde hayata tutunuyor.

Ülkelerinde terör örgütü PYD/PKK'nın baskı, şiddet ve zulmünün bir an önce sona ermesini bekleyen Abdullah, evlerine dönecekleri günün hayaliyle yaşıyor.

- "Suriye için kanserdir"

İbrahim Abdullah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerince Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na tam destek verdiklerini belirtti.

Terör örgütleri PYD/PKK ile DEAŞ’ın Suriye'deki bir planın iki ayrı yüzü olduğunu vurgulayan Abdullah, terör örgütlerinin Suriye'deki birçok şehri yakıp yıktığını dile getirdi.

PYD/PKK'nın kendisiyle aynı fikirde olmayan Arap, Türk veya Kürt kökenli vatandaşları dinlemeden sınır dışı ettiğini anlatan Abdullah, şunları kaydetti:

"PYD/PKK Suriye için bir kanserdir, bunu ortadan kaldırmamız gerekiyor. PYD/PKK’nın başı Afrin'de, kolları Ayn-el Arap'ta, ayakları ise Haseke'dedir. Bu PYD/PKK’nın başı Afrin'de kopartılmalı. Afrin için şu an ağlayanlar niye daha önce Haseke ve Rakka için hiç gözyaşı dökmedi. Şehirler yerle bir edildi, yüzlerce kişi sınır dışı edildi şimdi niye Afrin'e ağlıyorsunuz da Haseki ve Rakka'ya ağlamadınız. Kürt vatandaşlarımız Afrin'de bizim kardeşlerimizdir, Afrin Kürt ile Arap aslında birbirinden farksızdır. Afrin'de PYD/PKK’nın asıl zulmünü de şu an orada bulunan vatandaşlarımız çekiyor."

Abdullah, terör örgütü PYD/PKK tarafından hapse atıldığını belirterek, "PYD/PKK kardeşimi ve çocuklarımı aldı. Şimdi kaçıp o zulümden buraya geldim." dedi.

- "Türkiye geldikçe zulüm kalkıyor"

Suriyeli sığınmacı Kürtlerden Abdullah Nuri de iki oğlunu PYD/PKK zulmünden kaybeden acılı bir baba olarak sığındığı Türkiye'de diğer 4 çocuğuyla yaşamını sürdürüyor.

Bir oğlunu Rasulayn'da diğerini ise Rakka'da teröristlerin hain kurşunlarıyla kaybettiğini belirten Nuri, yaklaşık 2 yıldır sınıra en yakın güvenli kent olan Şanlıurfa'da ülkesine döneceği günü bekliyor.

Nuri, uluslararası arenada PYD/PKK'nın herkes tarafından bir terör örgütü olarak bilindiğini söyledi.

Terör örgütü ve uzantılarının yıllarca kendilerini mağdur ettiğini anlatan Nuri, "Kaçarak Türkiye'ye sığındık. Zeytin Dalı Harekatı ile ülkemizde bir düzen kurulur ve inşallah PYD/PKK zulmünden kurtulmuş oluruz. Mülteciler burada Fırat Kalkanı gibi bir sonuç olursa yine birçok sığınmacı can ve mal güvenliğini görünce Zeytin Dalı Harekatı bölgesine döner. Türkiye Cumhuriyeti'ne ve Türk halkına bize bu savaşta yardım ettiği için teşekkür ederiz. Türkiye olmasaydı bu savaş yıllarca sürmeye devam ederdi. Çok sürdü zaten Türkiye kurtarmasa bizi kimse kurtaramazdı, Türkiye geldikçe zulüm kalkıyor." diye konuştu.

Sığınmacılardan Hüseyin Nasır ise terör örgütü PYD/PKK'nın Türkiye'nin desteğiyle iyice zorda bırakıldığını söyledi.

Teröristlerin Zeytin Dalı Harekatı sayesinde hızla bölgeden çekildiğini anlatan Nasır, ülkelerine dönecekleri günü özlemle beklediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English