Son Dakika Haberler

Potada maçın ardından

Eklenme Tarihi: 09.06.2014 - 00:34

Beko Basketbol Ligi play-off final serisinin üçüncü maçında Fenerbahçe Ülker'i 73-64 yenen Galatasaray Liv Hospital, durumu 2-1'e getirdi Sarı-kırmızılı takım, son periyottaki başarılı oyunuyla galibiyete uzandı

İSTANBUL (AA) - Beko Basketbol Ligi play-off final serisinin 3. maçında Galatasaray Liv Hospital, Fenerbahçe Ülker'i 73-64 yenerek seride durumu 2-1'e getirdi.

Sarı-kırmızılı takım, deplasmandaki ilk iki maçı mağlup tamamlayıp 2-0 geriye düştüğü serinin 3. karşılaşmasında, taraftarlarının desteğiyle önemli bir galibiyete imza atarak durumu 2-1'e getirdi ve şampiyonluk iddiasını sürdürdü.

 

- Son periyotta rakibine üstünlük kurdu

Galatasaray Liv Hospital, büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmanın son periyodunda rakibine üstünlüğünü kabul ettirdi.

Sarı-kırmızılı takım, özellikle savunma ribauntlarında son periyotta etkili oldu. İlk üç periyotta 13 savunma ribaundu alan ev sahibi ekip, 4. çeyrekte 8 savunma ribaunduyla rakibine topu ikinci kez kullanma şansı vermedi.

3 sayılık atışlarda da son 10 dakikada isabet oranını yüzde 23'ten yüzde 33'e çıkaran Galatasaray Liv Hospital, galibiyete uzanan taraf oldu.

 

- Erceg ve Cenk Akyol, galibiyete taşıdı

Sarı-kırmızılı takım, Zoran Erceg ve Cenk Akyol'un skorer oyunuyla galibiyete uzandı. 

Karşılaşmada Erceg, 17 sayı ve 8 ribauntla oynarken, kenardan oyuna dahil olan Cenk Akyol ise maç boyunca sadece 3 sayılık atış denemesinde bulundu. 30 dakikada 3 sayı atan sarı-kırmızılı oyuncu, son çeyrekteki 3 atıştan da basket bulmayı başardı ve 12 sayıya ulaştı.

Galatasaray Liv Hospital'da sadece 11 saniye sahada kalan Göksenin Köksal dışında tüm oyuncular skora katkıda bulundu.  

 

- Fenerbahçe Ülker çok top kaybı yaptı

Abdi İpekçi Spor Salonu'na 2-0'lık avantajla gelen Fenerbahçe Ülker ise maç boyunca çok top kaybı yaşadı.

Karşılaşmada 15 kez top kaybeden sarı-lacivertli ekip, son periyotta bu şekilde 4 kez kritik hata yaptı. 

Fenerbahçe Ülker'de Nemanja Bjelica'nın 17 sayısının yanı sıra kenardan gelen Melih Mahmutoğlu'nun 14, Bojan Bogdanovic'in ise 12 sayısı galibiyet için yeterli olmadı. Bjelica, ürettiği 17 sayının yanı sıra 10 ribaunt aldı.

 

- Obradoviç'den Kleiza'ya uyarı

Maçın 2. periyodu içinde 3 faule ulaşan Linas Kleiza, hakemlere itirazda bulundu.

Sarı-lacivertli oyuncu, aldığı üçüncü faulün ardından yerini Zoric'e bıraktı ancak bu oyuncu, kenarda da hakemlere itirazlarını sürdürdü. Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic, Kleiza'ya bu nedenle sert uyarılarda bulundu ve yerine oturmasını istedi.

 

- Fenerbahçe Ülker, ilk yarıda faul problemi yaşadı

Fenerbahçe Ülkerli oyuncular, ilk yarıda faul problemi de yaşadı. 

Konuk ekipte özellikle uzun oyuncular Luka Zoric, Oğuz Savaş ve Nemanja Bjelica'nın ilk periyotta 2 faule ulaşması Obradovic'i zor durumda bıraktı. Zoric, maçın 2. çeyreğinde 2 faul daha yapıp 4. faulüne ulaşınca Fenerbahçe Ülker, önemli bir silahını kenarda tutmak zorunda kaldı. Konuk ekipte Linas Kleiza'nın 3 faul yaptığı ilk yarıda Bo McCalebb ve Melih Mahmutoğlu da 2. faullerine ulaştı. 

 

- Bogdanovic'in hareketi salonda gerilime neden oldu

Fenerbahçe Ülker'de Bojan Bogdanovic, 29. dakikada takımını 55-53 öne geçirdiği üç sayılık basketinin ardından yaptığı hareketle salonda gerilime neden oldu.

Sarı-lacivertli oyuncu, attığı basketin ardından taraftarlara dönüp "sus" işareti yapınca sahaya yabancı madde atıldı. Bu nedenle hakemler anons yaptırdı. Bogdanovic de hareketinden dolayı hakemlerden özür diledi.

Yapılan kötü tezahürat ve atılan yabancı maddelerden dolayı sık sık anons yapılarak uyarılarda bulunuldu.

 

- Obradovic terledi

Karşılaşmada takımını sürekli motive etmeye çalışan Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic, salondaki sıcak atmosfer yüzünden sıkıntı yaşadı.

Sırp çalıştırıcı, sık sık havluyla terini kurutmaya çalıştı.

 

- Oyuncular arasında gerginlik yaşandı

Maçın bitimine 28 saniye kala ribaunt mücadelesinde Fenerbahçe Ülkerli oyuncu Bjelica'nın, Pops Mensah-Bonsu'ya yaptığı faulün ardından, sarı-lacivertli oyuncuyla kendisine tepki gösteren Ender Arslan ve Cenk Akyol arasında gerginlik yaşandı.

Melih Mahmutoğlu'nun da karıştığı gerginlik, diğer oyuncuların araya girmesiyle sona erdi. Mücadelenin sonunda Bjelica ve Cenk, aralarındaki tartışmayı tatlıya bağladı.

 

- Ergin Ataman'nın büyük sevinç

Takımını galibiyete taşıyan Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, karşılaşmanın ardından büyük sevinç yaşadı.

Soyunma odasına büyük bir coşkuyla giden tecrübeli çalıştırıcı, yumruk şovuyla taraftarların coşkusunu da artırdı. 

İki takım arasında serinin 4'üncü maçı, 10 Haziran Salı günü yine Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılacak.


Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”