Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Ölen eşine sevdasını 7 yılda yazdığı 170 mektupla anlattı

Kastamonu'da yaşayan emekli öğretmen ve iş adamı Muhittin Göksoy, 50 yıl evli kaldıktan sonra 7 yıl önce hayatını kaybeden eşine hitaben yazdığı, sevgi ve özlemini anlattığı 170 mektubunu "Toprak Ana Kamile'ye Sevda Mektupları" isimli kitapta topladı.

Ölen eşine sevdasını 7 yılda yazdığı 170 mektupla anlattı
Taşköprü ilçesinde yaşayan Muhittin Göksoy'un 1967 yılında evlendiği Kamile Göksoy ile 3 çocukları oldu. Evlendiğinde lise mezunu olan Muhittin Göksoy, eşinin maddi ve manevi desteği sayesinde önce Kastamonu Eğitim Enstitüsünü, ardından ODTÜ'yü bitirerek öğretmen oldu.

Farklı kentlerde 30 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra 1990 yılında emekli olan, bir süre sonra da memleketi Kastamonu'ya dönen Göksoy, eşi ile ortak hayalleri olan sarımsak işleme fabrikasını kurmak üzere çalışmalara başladı. Kamile Göksoy, 7 yıl önce, hayalini kurdukları fabrikanın açıldığını göremeden yaşamını yitirdi.

Eşini kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Muhittin Göksoy, ortak hayalleri olan sarımsak fabrikasını çocuklarıyla açmayı başardı. Göksoy, eşine duyduğu sevgiyi, özlemi ve sarımsak fabrikasını kurarken yaşadıklarını ona yazdığı mektuplarla aktarmaya başladı. Bugüne kadar kaybettiği eşine 170 mektup yazan Göksoy, bu mektupları bastırdığı "Toprak Ana Kamile'ye Sevda mektupları" isimli kitapta bir araya getirdi.

- "Eşim Kamile hanım benim evrensel sevdam"

Muhittin Göksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşine 57 yıl önce başlayan sevgisinin hiç bitmediğini söyledi. 

Eşi ile en büyük hayallerinin sarımsak fabrikası kurmak olduğunu, bu nedenle emekliliğinden sonra Kastamonu'na döndüklerini dile getiren Göksoy, fabrika kurma çalışmaları sırasında eşini kaybedince dünyasının karardığını belirtti.

Hayallerini gerçekleştirmek için ayakta durma kararı aldığını, biriktirdikleri para ve çocuklarından aldığı yardımla Ovaköy Sarımsak Fabrikası'nı kurarak eşinin hayalini gerçekleştirdiğini anlatan Göksoy, şunları kaydetti:

"Eşimle 50 yıl aynı yastığa baş koyduk. Yedi yıldır ise yalnızım. 57 yıl önce ilk duygum ne ise şu anda da öyle. Ona olan sevdam hiç bitmedi. Çünkü hayatımdaki yeri çok önemli. Sarımsak satarak üniversitede okumamı sağladı. Ben öğretmenlik yaparken o yine bana destek olmak için sarımsak üretti, sattı. Üç çocuğumu üniversite mezunu etti. Eşim Kamile hanım, benim evrensel sevdam. Özverisi, çalışkanlığı olmasaydı, beni evlendikten sonra eğitimci konuma taşımasaydı şu an ben, ben olmazdım." 

Fabrikada 15 kişiye iş verdiğini, sarımsakları yurt içi ve yurt dışına satarak köylülerin emeğinin paraya çevrilmesine katkı sunduklarına işaret eden Göksoy, fabrikanın kurulmasıyla eşinin de ruhunun rahatladığını düşündüğünü dile getirdi.

- "Yedi yıldır eşimin manevi kişiliği ile yaşıyorum"

Göksoy, eşinden ölümünden sonra da hiç kopmadığını, yaşadığı her şeyi ona yazdığı mektuplarla anlattığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Yedi yıldır eşimin manevi kişiliği ile yaşıyorum. Eşime bugüne kadar 170 mektup kaleme aldım. Mektuplarda eşime olan sevgimi, sevdamın bitmediğini anlattım. Fabrikanın kurulma aşamalarını, çektiğim sıkıntıları anlattım. Fabrikamın temel direği, eşim Kamile hanımdır. Ona yazdığım mektupları da 'Toprak Ana Kamile'ye Sevda Mektupları' isimli kitapta topladım. O mektupları, Türkiye Cumhuriyeti kızlarına ve delikanlılarına benimle Kamile'nin yaşamı örnek olsun diye kitaplaştırdım. Büyük boy fotoğrafını fabrikanın yemekhanesine asarak, özellikle bayan çalışanların onun azmini anlamalarını, onu tanımalarını istedim."

Muhittin Göksoy, eşiyle köyde yaşadıkları dönemdeki yaşantıları ve anılarını da "Bizim Köyden Öte Köy Yok" isimli bir kitapta topladığını sözlerine ekledi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English