Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Öğrencilerin "milli ulaşım" tasarımları ödüllendirildi

Milli Eğitim Bakanlığınca, ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen ve aralarında milli otomobilin de bulunduğu milli ulaşım teknolojilerine yönelik tasarımların yer aldığı "Bir Düşün Sen" yarışmasının ödül töreni yapıldı Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: "Yeni otomobilin tasarımı nasıl olacak? Çok uzağa gitmeye gerek yok. Öğrenciler geldi. Milli otomobili yaptınız mı? Yaptılar"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye genelinde ortaokul öğrencileri arasında milli ulaşım teknolojilerine yönelik tasarım yarışmasına ilişkin, "Yeni otomobilin tasarımı nasıl olacak? Çok uzağa gitmeye gerek yok. Öğrenciler geldi. Milli otomobili yaptınız mı? Yaptılar." dedi.

Yılmaz ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün de katılımıyla bir otelde, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği'nin (TBB) iş birliğiyle düzenlenen, "Bir Düşün Sen" Milli Ulaşım Teknolojileri Tasarım Yarışması Türkiye Sergisi ve Ödül Töreni gerçekleştirildi.

Yarışmaya katılan öğrencileri ve onlara rehberlik eden öğretmenleri tebrik ederek konuşmasına başlayan Yılmaz, yarışma ile öğrencilerin günlük hayatta karşılaştıkları teknoloji ve tasarım problemlerinin çözümüne ilişkin sorumluluk duygusu kazanmalarını, fikir üretmelerini, özgür ve yenilikçi düşünme becerileri kazanmalarını istediklerini dile getirdi.

Bakan Özlü'nün Türkiye'ye yeni otomobil kazandırmak için çalıştığına işaret eden Yılmaz, "Yeni otomobilin tasarımı nasıl olacak? Sayın Bakanım çok uzağa gitmeye gerek yok. Öğrenciler geldi. Milli otomobili yaptınız mı? Yaptılar. Ancak Sayın Bakan'ıma diyorlar ki (Siz milli otomobil istediniz, bonus olarak da milli gemiyi, milli treni, milli uçağı veriyoruz)." diye konuştu.

Ülke insanına güvenildiğinde çözülemeyecek problemin, aşılamayacak engelin olmayacağına işaret eden Yılmaz, "Biz evlatlarımıza güveniyoruz. Bizlerden çok daha iyi bir eğitim aldığınızı biliyoruz. Bundan dolayı diyoruz ki yarınımız çok daha aydınlık, güzel olacaktır. Niçin? Size güveniyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin petrol, doğalgaz zengini bir ülke olmadığını ancak ülkenin satın alma gücü paritesi bakımından dünyanın 13. büyük ülkesi olduğunu ve dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olma hedefinin bulunduğunu vurgulayan İsmet Yılmaz, "Bunun için düşünen, sorgulayan, düşündüğünü tasarlayan, tasarladığını üreten, ürettiğini geliştiren, halkının, milletinin hizmetine sunan gençlere ihtiyacımız var. Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillere ihtiyacımız var. Biz bu neslimizin böyle olduğuna inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

- "Ulaşım araçlarını akıllandırmak gerekiyor"

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı Fatma Şahin ise Türk halkı olarak Filistin halkının yanında sonuna kadar duracaklarını, yapılan katliamı şiddetle kınadığını ifade etti.

Büyükşehirlerde en önemli sorunlardan birinin ulaşım sorunu olduğuna dikkati çeken Şahin, "Ulaşımda bilgi ve teknoloji çağını kullanacak şekilde sınıf atlamamız gerekiyor. Dünya akıllı şehirleri konuşuyor. Akıllı şehirler örneğinde neden Türkiye lider olmasın? Akıllı şehirlerde ulaşım teknolojilerini çok iyi kullanan milli ve yerli bir ulaşım seferberliğine ihtiyacımız var." dedi.

Şahin, özellikle şehir yaşamında vatandaş memnuniyetini artırmak için tek başına yol yapmak yetmediğini, teknolojiyi çok iyi kullanarak ulaşım araçlarını akıllandırmak ve yaşam kalitesine dokunmak gerektiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Bakanlar Yılmaz ve Özlü, dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi ve tasarımların yer aldığı stantları gezdiler.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) iş birliğinde, ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen "Bir Düşün Sen" Milli Ulaşım Teknolojileri Tasarım Yarışması Türkiye sergisinde, aralarında milli otomobilin de bulunduğu tasarımlar yer aldı.






Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English