Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

New York'ta 15 Temmuz şehitleri için anma töreni düzenlendi

Anadolu Ajansı haberine göre;
NEW YORK (AA) - 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Türkiye'nin New Başkonsolosluğunda anma töreni düzenlendi.

Türkiye'nin New York Başkonsolosu Ertan Yalçın, törende yaptığı konuşmada, 15 Temmuz 2016'da milletin iradesi ve kararlılığıyla başarısızlığa uğratılan darbe girişiminin üzerinden iki yıl geçtiğini ve devletin yönetim kadrolarına sızarak ''hastalıklı bir ideolojiyi milletin kalbine zerk etmek amacıyla yıllar öncesinden hazırlanmış bir komplonun son ayağı olan bu alçak saldırıyı bugün bir kez daha ibretle ve dehşetle hatırladıklarını'' söyledi.

Yalçın, ''Bu hain saldırıdan bazıları bizleri gururlandıran bazılarıysa maalesef canımızı çok acıtan dersler aldık. Kanaatimce bu derslerin en önemlisi milletimizin sağduyusuna, demokrasiye olan inancına ve vatan sevgisine güven duymamız gerektiğidir. Nitekim milletimiz, 251 vatandaşımızı kaybettiğimiz, 2 binden fazlasının yaralarını sardığımız o acı günde fedakarlığın, cesaretin ve vatan sevgisinin en yüce şeklini tüm dünyaya göstermiştir.'' dedi.

Başkonsolos Yalçın, bugünün anlam ve öneminin, şehitler ve gazileri bir kez daha beraberce anmanın yanı sıra, bu ortak mücadeleyi güçlendirmek ve dayanışmayı pekiştirmek olduğuna dikkati çekti.

Yaşananların, kendini "kainat imamı" olarak nitelendiren Fetullah Gülen'in, bürokrasiye, siyasete, yargıya, medyaya ve daha pek çok kurum ve kuruluşa sızıp yıllarca sinsice bekleyen müritlerinin alçaklığı ve ihaneti olduğunu gösterdiğini belirten Yalçın, ''Kendilerini altın nesil, Fetullah Gülen'i kainat imamı olarak gören örgüt üyelerinin, sadece bu tanımlamalarından bile ne kadar sapkın ve kişi kültüne esas alan bir radikalleşmeye örnek oldukları anlaşılmaktadır.'' diye konuştu.

15 Temmuz'un FETÖ'nün işlediği en hain ve kanlı cürüm olmakla birlikte ''buzdağının görünen yüzü'' olduğunu söyleyen Yalçın, ''FETÖ, 15 Temmuz'dan sonra dahi kritik önemdeki kurumlara sızma amacından vazgeçmemiştir. Ancak, güvenlik ve istihbarat birimlerimizin çalışmaları, örgütün yeni teşebbüslerini akim bıraktırmıştır.'' dedi.

Anma törenine, KKTC New York Temsilcisi Mehmet Dana, Türkiye'nin BM Daimi Temsilciliği Maslahatgüzarı Başak Yalçın, Daimi Temsilcilik ve Konsolosluk yetkileri ile Türk-Amerikan toplumunun temsilcileri de katıldı.

Törenin ardından katılımcılar Başkonsolosluktaki 15 Temmuz sergisini de gezdi.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English