Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

NEÜ'deki kök hücre ve embriyo sempozyumu sona erdi

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ve Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) ortaklığında gerçekleştirilen “Kök Hücre ve Embriyo Uygulamaları Eğitim Sempozyumu” sona erdi.

NEÜ’deki kök hücre ve embriyo sempozyumu sona erdi
Sağlık, hukuk ve ilahiyat başta olmak üzere pek çok disiplini buluşturan sempozyumda bilim adamları sempozyum konusu çerçevesinde kendi alanları ile ilgili pek çok soruya cevap aradı. 

Kapanışta kürsüye gelen NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker programın çok faydalı geçtiğini ve bilim adamlarının istifadesine sunmak üzere kitaplaştırılacağını kaydetti.

Farklı disiplinlerin bir arada çalışabilmesi ve çözüm üretebilmeleri için terminoloji birlikteliğini sağlamak adına emek sarf etmek gerektiğini belirten Şeker: “Birbirimizi dinleyerek, tartışarak destekleyerek, bu tür sempozyum ve çalıştayların sayısını artırarak, daha tematik daha özel başlıklar altında bir araya gelerek birbirimizi bilgilendirmemiz yönlendirmemiz insanlığın yararına olacaktır.” dedi.

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar da kök hücre araştırma ve uygulamalarının  önemli ve nereye gideceğini herkesin merak ettiği bir çok bilim disiplinini ilgilendiren önemli bir güncel konu olduğunu ifade etti. Temel bilimler ve tıp yanında ilahiyat, hukuk gibi alanları da ilgilendirmesi dolayısıyla söz konusu alanlardan uzmanların katılımıyla gerçekleştirilen sempozyumun oldukça başarılı geçtiğini belirten Acar; “akla, akla dayalı düşünme ve bilime verdiği büyük önem dikkate alındığında İslam ile bilimin çatıştığını ve İslamın bilime engel olduğunu ileri sürmek, cidden tartışılacak ve kabulü zor bir konudur.” diye konuştu.

Türkiye’nin sorununun meselelere bütünsel, sistematik, stratejik bakma eksikliği olduğunu söyleyen Acar sözlerini şöyle sürdürdü:

“Aşırı uzmanlaşmayla sınırlı bakış açılarına fazlaca rağbet ediyoruz. Olaylara çok yönlü, sistemli ve bütünsel olarak bakmak, ilgili tüm paydaşları hesaba ve sürece katmak zorundayız. Evrende varolan sistematik yapı ve hiyerarşi, aslında bize yol gösteriyor. Evren, galaksiler, güneş sistemi, atom, çekirdek, proton…şeklinde bir sistemler hiyerarşisi ve bir düzen var.  Bu düzenden öğreneceğimiz çok şey var."

“İslam dini açısından Allah’ın mesajı ile bilim arasında sanıldığı ve sunulduğu gibi aşılmaz ayrılıklar ve karışıklıklar olduğunu düşünmüyorum. Farklı ve alan dışı konularda bilgim arttığı ölçüde inancımın daha da güçlendiğini hissediyorum.” diyen Acar, karşıtlık değil ortak zeminler çerçevesinde, evrendeki gerçeklerin keşfini ve insanlığın iyiliğini öne alarak çalışmalara yön vermenin önemli olduğuna değinerek ve TÜBA'nın önemli, öncelikli ve güncel konulara ilişkin çalışmalarının süreceğini belirterek konuşmasını sonlandırdı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English