Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

NEÜ’de canlı yayınla cerrahi kurs

Türk Kolon Ve Rektum Cerrahisi Derneği’nin (TKRCD) 19.’sunu düzenlediği Laparoskopik Kolorektal Cerrahi Kursu Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesinde (MTF) gerçekleştirildi. Kurs kapsamında çeşitli vakalarla ilgili operasyonlar yapılırken katılımcılar canlı yayınla operasyonları izleme ve sorularını yöneltme fırsatı buldu.

Kalın bağırsağın laparoskopik operasyonlarının (kapalı ameliyatlar) ülke ve bölge cerrahlarına öğretilmesi ve ülke genelinde bu operasyonların aynı standartta yapılması için Konya’da böyle bir kurs planlandığını söyleyen MTF Dekanı Prof. Dr. Celalettin Vatansev, MTF Genel Cerrahi Anabilim Dalı ve TKRCD’nin ortaklaşa düzenlediği 2 gün süren bu programda laparoskopik operasyonlarla ilgili ön teorik bilgilerden sonra ameliyathanelerde işin uzmanı olan hocalar tarafından gerçekleştirilen canlı ameliyat görüntülerinin eğitim salonuna aktarılarak çok faydalı ve değerli bir eğitim programı yapıldığını belirtti.

Vatansev: “Zaman zaman fakültemizde yapılan bu program genel cerrahi anabilim dalımızın ilk defa katıldığı ve başarı ile bitirdiği bir organizasyon oldu. Kliniğimizden 4 hocanın oturum başkanı olduğu, 2 hocanın da yapılan 4 canlı operasyonun ikisini yaparak bu eğitime katkıda bulunması fakültemiz genel cerrahi anabilim dalı olarak bizleri onurlandırmıştır. Bu programı Konya’ya fakültemiz genel cerrahi anabilim dalına vererek bizleri onore eden TKRCD başkanı ve yönetim kuruluna, desteklerinden dolayı Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğüne, hastane başhekimliğine, dekanlık personeline, genel cerrahi anabilim dalı başkanı ve öğretim üyelerine ve katılımcılara yürekten teşekkür eder, başarılar dilerim.” dedi.

Türk Kolon ve Rektum Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Selman Sökmen ise NEÜ ile işbirliği yaparak 19. Laparoskopik Kolorektal Cerrahi Kursu düzenlemekten mutluluk duyduklarını söyledi. Bu kurslarla meslekteki son yenilikleri, gelişmeleri, tecrübeleri aktarmayı ve hekimlerin birbirlerinin deneyimlerinden faydalanmasını amaçladıklarını söyleyen Sökmen: “Canlı ameliyat yaşamın ta kendisi… Olabilecek bütün sürprizler, manevralar, zorlu konular burada var. İzleyiciler tarafından kendi ameliyatlarında deneyimledikleri, aşamadıkları ya da beklemedikleri durumlarının önlenmesi açısından da sıcağı sıcağına bir tartışma ortamı olması yönünden önemli bir operasyon…” dedi.

Derneğin Kurs Sorumlusu Prof. Dr. Mustafa Öncel de laparoskopik cerrahinin özellikle de kalın bağırsak kanseri için yapılan operasyonların oldukça zor olduğuna dikkat çekti. Bunun yaygın olarak yapılmasının ülkedeki tüm kişileri ilgilendirdiğini kaydeden Öncel, Anadolu’nun birçok yerinde bu canlı cerrahi uygulamalarının yapıldığını, yerel cerrahlara ve tüm katılımcılara bu konuda tecrübe aktarımı sağlayarak desteklemeye çaba gösterdiklerini belirtti. Konya’da bu kursun daha önce yapılmadığını ifade eden Öncel bu anlamda önemli bir etkinlik olduğuna dikkat çekti. Katılımcılar hakkında da bilgi veren Öncel: “Katılımcılarımız çoğunlukla bu bölgede ve civar şehirlerde yaşayan genel cerrahlar ile özellikler kalın bağırsak cerrahisine ilgi duyan cerrahlar… Tabii ki cerrahi, devamlı öğrenilen bir süreç… Dolayısıyla aslında her birimiz, biz eğitim kısmında olanlar da öğrenci kısmında olanlar da muhakkak bu kurslardan bir şeyler öğrenerek ayrılıyoruz.” dedi. 

Kursların ilk gününde Prof. Dr. Ethem Geçim’in çekum kanseri operasyonu ve Prof. Dr. Celalettin Vatansev’in rektum kanseri operasyonu canlı yayınla Asım Duman Konferans salonundaki katılımcılar tarafından izlendi.

Bu sırada katılımcılar operasyonlarla ilgili merak ettikleri tüm soruları sordu ve katkıda bulunmak isteyenler görüşlerini ekiplere iletti. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English