Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

NEÜ 2017-2018 mezuniyet töreni gerçekleşti

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) 2017-2018 Mezuniyet Töreni Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezinde düzenlenen programla gerçekleşti. Program mehter takımının gösterisi ile başladı.

Mezun olan bütün arkadaşları adına bir konuşma yapan Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi birincisi Halime Çetin, çıktıkları yolculuklarını bugün başarı ile tamamlamanın kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Çetin, üzerlerinde emeği olan hocalarına, ailelerine ve kendilerine eğitim hayatları boyunca katkı sağlamış herkese teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Uluslararası öğrencilerden biri olan Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü Birincisi Sultan Abdılabekov ise konuşmasında 4 yıl önce çıktıkları yolu tamamlamanın haklı gururunu yaşadıklarını kaydederek, üzerindeki emekleri için ailesine minnettar olduğunu ifade etti. 

Programda konuşan NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker; “Maalesef Giresun kırsalında gerçekleşen bir operasyonda şehit düşen Ali Cevizli kardeşimizin bugün Ilgın’da cenaze merasimi var. Allah’tan rahmet diliyorum, ailelerine sabırlar diliyorum. Bunun son olmasını temenni ediyorum.” sözleri ile konuşmasına başladı.

Rektör Şeker; “2010 yılında bizler için hummalı bir çalışma başladı ve bugün 8. yılını idrak ettiğimiz bu görevde şükürler olsun Türkiye’nin sayılı üniversitelerinden biri olma yolunda ilerleyen bir üniversiteye sahibiz. Türkiye dün itibariyle yeni bir sisteme geçiş yaptı. 2023 hedeflerine ulaşmak üzere bölgenin güven unsuru olan bir ülke olarak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yürümüş olacağız. Bu bağlamda daha nitelikli kadrolara ihtiyacımız var. Bizim mezunlarımızın da kazandıkları yetkinlik ve donanımla, güzel ahlakla, vatan millet sevgisi ile ülkemize katkıda bulunacaklarını biliyorum yolları açık olsun. Aileler bizlere çocuklarını emanet olarak teslim ettiler. Aileler, evlatları için maddi manevi birçok fedakârlıkta bulundular ve bugün bizimle beraberler. Bir toplumun ayakta kalması için ailenin önemini vurgulamak isterim. Annelerin ve babaların hakkı ödenmez. Biz, bunun yaşanmışlık örneklerini aktardık sizlere. Türkiye birçok badireyi atlattı ise ailenin dayanışma gücü ile atlattı.” ifadelerini kullandı.

Konya’nın artık bir üniversiteler şehri olduğunu hatırlatan Şeker şunları söyledi:

“5 üniversitemiz var. Bu üniversitelerimizle beraber tatlı bir rekabet içerisinde, nitelikli insanlar yetiştirmeye çalışıyoruz. Ülkelerin rekabetinin en önemli unsuru yetişmiş insan kaynağıdır. Bu anlamda ülkemiz insanını ne kadar özenle donatırsa, ülkenin katma değeri de o kadar artacaktır. Sizler de mezuniyet sonrasında kendinizi yetiştiriniz. Necmettin Erbakan Üniversitesi olarak kendi mezunlarımıza güveniyoruz. Gençler Allah yolunuzu açık etsin.”

Üniversitenin halk oyunları topluluğunun gösterisinin ardından Profesörlük beratlarının takdimine geçildi. Hocalara beratları, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker tarafından takdim edildi. 
Ardından Türk Halk Müziği Bölümü hoca ve öğrencilerinin hazırladığı konsere geçildi. Mezun olmanın heyecanını yaşayan gençler, yapılan konser ile doyasıya eğlendi.

Fakülte ve Yüksekokullarda ilk beşe giren mezun öğrencilere başarı belgeleri verilmeden önce elim bir trafik kazasında hayatını kaybeden Tahir Büyükkurt’un ailesine başarı belgesi takdim edildi. O sırada duygusal anlar yaşandı. Daha sonra Fakülte ve Yüksekokullarda ilk beşe giren mezun öğrenciler NEÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, Prof. Dr. Tahir Yüksek ve Prof. Dr. Önder Kutlu’nun elinden ödül ve diplomalarını aldılar. Bölümlerde dereceye giren öğrencilere de ödül ve diplomalarının takdiminin ardından kep atma törenine geçildi.

Kep atma töreninin ardından mezuniyet töreni sona erdi. Mevlana Kültür Merkezinde ise Fakülte bazlı mezuniyet törenleri gerçekleştirildi. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English