Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Napoliten Konserleri" Zorlu PSM'de başladı

İtalyan halk şarkılarından oluşan "Napoliten Konserleri"nin ilk programı Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde sanatseverlerle buluştu

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - İtalyan halk şarkılarından oluşan "Napoliten Konserleri"nin ilk programı Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde (PSM) sanatseverlerle buluştu.

Sahne kurgusunu Hüseyin Kaya'nın, ışık tasarımını ise Taner Aydın'ın hazırladığı eserde, opera sanatçıları Besnik Ademoğlu, Serkan Bodur, Can Reha Gün , Yoel Keşap ve Muzaffer Soydan'a piyanist Hüseyin Kaya eşlik etti.

AA muhabirine açıklamada bulunan İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdür ve Sanat Yönetmeni Suat Arıkan, hüzün ve neşeli bölümlerin yer aldığı operete ilişkin şunları kaydetti:

"Her yerde tenor sıkıntısı yaşanırken, özellikle tenorlara yakışan ve tenorlar tarafından yorumlanan, önce Napoli'den çıkıp, sonra İtalya'nın tüm güneyine yayılan bu müziğin en güzel örneklerini, sadece bir değil, kalabalık bir tenor grubuyla bir araya getirip, dinleyiciyi adeta İtalya'nın güney sahillerine bir yolculuğa götürmemiz büyük bir ilgi uyandırdı. Sadece bir kez seslendirilmek üzere çıktığımız yol bizi bulabildiğimiz her salona taşıyor. Bu ilgi ve beğeni sürdüğü sürece sanırım devamı da büyüyerek gelecek."

Eserin sahne kurgusunu hazırlayan Hüseyin Kaya ise Napoliten Konserleri'nin operanın bir nevi kökünü oluşturduğuna işaret ederek, "Söylem tarzı olarak, şan ve opera tekniği açısından özellikle İtalyan operasının kökünü oluşturuyor diyebiliriz." dedi.

Kaya, konserde şarkıların sözlerine bağlı İtalya'dan fotoğrafları da izleyicilerin beğenisine sunduklarını aktararak, "Bütün seyirciler için umarım çok hoş bir an olacaktır." ifadesini kullandı.

Yaklaşık bir saat süren konserde, E.di Capua, F.P Tosti , E.De Curtis, R.Falvo, L.Denza, C.A.Bixio, G.Cottrau, R.Leoncavallo, S. Cardillo gibi bestecilerden "l'te vurria vasa", "Mattinata", "Non ti scodar di me", "Fenesta Che Lucive", "Dicitencello Vuie", "Tu ca nun chiagne" , "Torna a Surriento", "Mamma", "Marechiare", "O sole mio"nun da aralarında olduğu eserler seslendirildi.

"Napoliten Konseri" ayrıca 21 Aralık ve 2 Şubat 2019 tarihlerinde Beyoğlu Grand Pera Emek Sahnesi'nde, 8 Ocak, 6 Şubat, 26 ve 30 Mart 2019'da Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi'nde, 9 Ocak 2019'da tarihinde ise Yel Değirmeni Sanat Sahnesi'nde izlenebilecek.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English