Son Dakika Haberler

Necmettin Erbakan Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker veda mesajı yayımladı.

Muzaffer Şeker’den veda mesajı
Şeker şu mesajı yayımladı:

"Başlangıçlar her zaman heyecan vericidir.  Çalışmak, koşuşturmak hangi düzeyde yorucuysa elde edilenler o nispette kıymetlidir. Kavuşmalar ne kadar hoşsa vedalar o kadar güçtür. Üretmek, eser ortaya koymak,  hizmet sunmak, ülkenin geleceği için sorumluluk almaktan çekinmeyen bireyleri yetiştirme sorumluluğunu öncelemek; elbette yoğun çaba, koşuşturma ve en başta özveri gerektirir. Amacı bu topraklar ve Milletimiz için en iyisini vermek olan bireyler, geleceğin güçlü Türkiye’si için durmadan, yorulmadan çalışmak, üretmek, ülkenin ve milletin hedeflerine katkı vermek zorundadırlar. Kurucu Rektörü olduğum ve bu anlayış ile iki dönem yürüttüğüm görevimi başarılı olarak devretmenin gururunu yaşıyorum.   

2010 yılında şahsıma tevdi edilen bu görev sonrasında Meram Tıp Fakültesi Hastanesinin eski idari binasında ışık görmeyen bir odada başlayan Rektörlük yolculuğumda tahmin edebileceğiniz üzere çok fazla hatıra biriktirdim. Çoğunluğunda mutluluk, alın teri ve başarı hikayesinin olduğu bu hatıralarda kırgınlıkların ve kızgınların olmamasına hep gayret ettim. Adalet ve liyakati temel ilkelerim olarak belirleyip bu meyanda çalışma çabası içinde oldum. Gelinen noktada Ankara yolunda temellerini Konya Üniversitesi adıyla attığımız Üniversitemiz, değerli çalışma arkadaşlarımın da büyük katkılarıyla büyük bir aileye dönüşmüştür. Üniversitemiz ülkenin önemli yüksek öğretim kurumlarından biri haline gelmiştir. 

Görev yaptığım süre boyunca acı tatlı pek çok gelişme yaşadık. 15 Temmuz hain darbe sürecinin ortaya çıkardığı güçlüklerde olduğu gibi zorlukları hep birlikte göğüsledik. Burada tek tek ismini anmaya gerek duymadığım yeni binaları, kampüsleri, bölümleri ve hizmet birimlerini bu Aziz Millete kazandırmanın onur, gurur ve mutluluğunu paylaştık. Sıfırdan başlayan ve önemli bir düzeye getirdiğimiz yolculuğumuzda her bir üniversitemiz mensubunun gücünü ve desteğini arkamda her zaman hissettim. İnanıyorum ki temellerini birlikte attığımız üniversitemiz, misyonuna uygun bir biçimde başarılı yürüyüşünü sürdürecek, vizyonunda ortaya koyduğu hedeflerine erişecektir. 

Bir yüksek öğrenim kurumunun başında ülkeme ve şehrime hizmet etme olanağı sağladıkları için başta Sayın Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan’a, bu süre zarfında birlikte çalıştığımız hükümetlere, bakanlara, milletvekillerine, devlet büyüklerimize ve Yükseköğretim Kurulu Başkan ve üyeleri ile yükseköğrenimle ilgili ya da ilişkili tüm kurum ve kurullara en kalbi şükranlarımı sunuyorum. 

Ülkemizin ve Dünyanın marka üniversitelerinden biri olmak ve güzel insanlar yetiştirmek yolunda birlikte yürüdüğümüz tüm çalışma arkadaşlarıma, mensubu olmakla her daim övüneceğim Üniversitemiz Ailesine, Konyalı hemşerilerime, siyasi partilerimize, kamu görevlilerimize, işadamlarımıza, meslek ve sivil toplum kuruluşlarımıza ve basın-yayın kuruluşlarımıza teşekkür ederim. Rektörlük görevine atanan Hocamız Sayın Prof. Dr. Cem Zorlu’ya gönülden başarılar dilerim. 

Sevgi ve saygılarımla... 

Her gün bir yerden göçmek ne iyi.
Her gün bir yere konmak ne güzel.
Bulanmadan, donmadan akmak ne hoş.
Dünle beraber gitti, cancağzım,
Ne kadar  söz varsa düne ait.
Şimdi yeni şeyler söylemek lazım."

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English