Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Mutfak sektörünün ihracatı 8 ayda 3 milyar dolara yaklaştı

İDDMİB Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Öztiryaki: "Bu yılın ocak-ağustos döneminde mutfak sektörü ihracatı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9,25 artarak 2,98 milyar dolara ulaştı"

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Mutfak sektörünün ihracatı, yılın 8 ayında 3 milyar dolara yaklaştı.

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği'nden (İDDMİB) yapılan açıklamaya göre, alanında dünyanın 4 büyük fuarından biri olan Zuchex Züccaciye, Ev Eşyaları, Dekoratif Ürünler ve Elektrikli Ev Gereçleri Fuarı, 29. kez İstanbul'da kapılarını açtı.

Beylikdüzü TÜYAP'ta 13-16 Eylül'de gerçekleştirilen fuarda, yerli ve yabancı 550 katılımcı firma ürünlerini sergiledi. 100'e yakın ülkeden 29 bin ziyaretçi fuara katıldı. Ticaret Bakanlığı'nın alım heyeti programı kapsamında, Bahreyn, Kosova, Karadağ, Malezya ve Yunanistan'dan firmalar ile ikili görüşmeler gerçekleştirildi.

Açılamada görüşlerine yer verilen İDDMİB Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Öztiryaki, bu yılın ocak-ağustos döneminde mutfak sektörü ihracatının, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9,25 artarak 2,98 milyar dolara ulaştığını bildirdi.

Öztiryaki, ağustos ayında mutfak ihracatının 9 günlük bayram tatili nedeniyle bir önceki yıla göre yüzde 14 azaldığını ancak istatistiklerin, eylül ayında durumun fazlasıyla telafi edileceğini gösterdiğini kaydetti.

Demir ve demir dışı metaller sektöründe geçen yılı yüzde 13,9'luk artışla 6,9 milyar dolar ihracat ile kapattıklarını belirten Öztiryaki, Ocak-Ağustos 2018'de geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21 dolar bazında, yüzde 13,5 de miktar bazında ihracat artışı yakalandığını, bu yılın yüzde 25 gibi, Türkiye ihracat artışının oldukça üzerinde bir artış ile kapatılacağını bildirdi.

Dünya mutfak sektörü ihracatından yaklaşık yüzde 2'lik pay alarak 10. sırada olduklarını aktaran Öztiryaki, şunları kaydetti:

"Mutfak ve endüstriyel mutfak sektörlerinde rekabet gücümüzü artırmak için tasarımdan pazarlamaya her alanda sektörümüzü destekliyoruz. 15 yıldır sanayici ve tasarımcıyı buluşturan etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Bu alanda en tecrübeli birliklerden biriyiz. Endüstriyel mutfak sektöründe 46 firmamızla bir URGE projesi yürütüyoruz. Bu projemiz kapsamında Güney Afrika, İngiltere, Fas ticaret heyetlerinin ardından geçtiğimiz hafta 17 firmamızın katılımıyla çok başarılı bir Şili ve Meksika ticaret heyeti ziyareti gerçekleştirdik. İş görüşmelerinden edindiğimiz izlenim, yüksek bir ihracat potansiyeline işaret ediyor.

Mutfak sektörüne yönelik olarak da 3. URGE projemizi önümüzdeki günlerde faaliyete geçireceğiz. ZÜCDER iş birliği ile projemize 40'ın üzerinde firmanın katılımını bekliyoruz. Başvurular kısa süre içine sonlanacak. İlgilenen üyelerimizi projemize katılmaya davet ediyoruz."


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English