Son Dakika Haberler

"Yeni anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum"

Anadolu Ajansı haberine göre;
HATAY (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, "Yeni anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Olpak, Hatay'ın İskenderun ilçesinde bir otelde düzenlenen MÜSİAD Hatay Temsilciliği 8'inci Olağan Genel Kurulu galasına katıldı.

Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda konuşan Olpak, TBMM Genel Kurulunda kabul edilen anayasa değişikliği teklifini değerlendirdi.

- "Kuvvetler karmaşası"

Olpak, şunları kaydetti:

"Bugün Meclis aşaması tamamlandı, daha kolay konuşulur ama biz o günden itibaren söylüyorduk. Demiştik ki, Türkiye'de kuvvetler ayrılığı sistemi ifade ediliyor ama biraz sistemi incelediğimizde sistemin bir kuvvetler karmaşası olduğunu görüyoruz. Hele bir de halk tarafından seçilecek cumhurbaşkanımız gelecek, o seçimin hemen akabinde 'Bu mevcut sistem, bozuk sistem düzeltilmeli, ayağımıza takılan konular ortadan kaldırılmalı' demiştik. Bugün de yapılmaya çalışılan budur. Meclis tarafı tamamlandı. Bundan sonra da son sözü millet söyleyecek. Hepimize düşen de referandum sürecinin salimen tamamlanmasına katkı sağlamak, sonra da milletin söylediğine hep birlikte razı olmaktır. Ben bu çerçeve içerisinde yeni anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Onun tamamlanmasından sonrada iş dünyası olarak daha fazla işimize odaklanmaya, büyümeye, üretmeye ihtiyacımız olduğunu ifade etmek isterim."

Hatay Valisi Erdal Ata ise konuşmasında, Suriye'nin kuzeyindeki El Bab'ın Suflaniyah bölgesinde terör örgütü DEAŞ mensuplarınca bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, Türk milletine ve ailelerine başsağlığı diledi.

Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini, tabiri caizse ateşten bir çemberin içerisinde yaşanıldığını belirten Ata, 'Yıllardan beri Suriye'de yaşanan olaylar, Irak'taki gelişmeler ve Türkiye üzerinde oynanan birtakım oyunlar dolayısıyla bizi zora ve sıkıntıya sokuyor" dedi.

Bunlara karşı mücadele etmenin tek yolunun "birlik ve beraberliğin bozulmaması" olduğunu ifade eden Ata, "Kendi içerimizde birlik ve beraberliğimizi bozmaz, birlikte hareket eder, hoşgörülü davranırsak dışarıdan ne tür tehlike gelirse gelsin bizi asla yıkamaz, bölemez ve parçalayamazlar" diye konuştu.

Konuşmaların ardından MÜSİAD'a yeni katılan üyelere rozet ve plaket takdimi yapıldı.

Programa, MÜSİAD üyelerinin yanı sıra kaymakamlar ve ilçe belediye başkanları ile işadamları katıldı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English