Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Murat Kurum: Konya'dan yüzde 75'in üzerinde oy bekliyoruz

Seydişehir'de atıksu arıtma tesisinin açılışı gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "24 Haziran seçimlerinde Konya yüzde 75 destek verdi. 31 Martta yüzde 75'in üzerinde oy bekliyoruz." dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda hayata geçirilen Seydişehir Atıksu Arıtma Tesisi, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımı ile hizmete açıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve Avrupa Birliği ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteklediği Seydişehir Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi açıldı.

BİZ ÇEVRECİ BİR LİDERİN YOLUNDAN GİDİYORUZ

Açılış törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya ve Seydişehir için önemli bir çevre projesinin açılışını yaptıklarını belirterek, “Seydişehir Atıksu Arıtma Tesisi, 9 milyon Euro; yani 45 milyon lira olan önemli bir tesis. Bu atıksu arıtma tesisi hizmeti ile birlikte Seydişehirimizin neredeyse tamamına atıksu arıtma hizmeti vereceğiz ve Seydişehir eskisinden daha temiz, eskisinden daha çevreye duyarlı bir ilçe haline gelecek” dedi.

Projede hem Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü’nün hem de Çevre Şehircilik Bakanlığı ile İller Bankası Genel Müdürlüğü’nün ortak bir çalışma yürüttüğünü kaydeden Bakan Kurum, “Ortak çalışma çerçevesinde bu güzel tesisimizi şehrimize kazandırıyoruz. Buradan arıttığımız suları da Konya'nın ihtiyacı olan yerlerinde kullanacağız. Biliyorsunuz buradan çıkacak arıtılmış suyu da tarımda kullanmak suretiyle yeniden hayata döndüreceğiz. Biz bir çevreci parti olarak, çevreci bir liderin partisi olarak hem çevremizi koruyacağız, hem de gelecek nesillerimize daha iyi bir çevre bırakacağız” diye konuştu.

Kurum şunları aktardı:

"24 Haziran seçimlerinde Konya yüzde 75 destek verdi. 31 Martta yüzde 75'in üzerinde oy bekliyoruz. Mevlana’nın torunları olarak, Selçuklu‘nün torunları olarak Konya'dan herkese gönül belediyeciliği nasıl olurmuş herkese gösterelim."

SU TASARRUFU ÇOK ÖNEMLİ

Vali Cüneyt Orhan Toprak, sadece bir otomobil üretiminde 400 ton su kullanıldığına dikkat çekerek, suyun tasarruflu kullanılması gerektiğine işaret etti. Vali Toprak, “Bu tesiste atıksuların içindeki azotların, fosforun tamamen yok edilerek ovaya sulamada dahi kullanılacak şekilde su verilmesi çok önemli. Bu tesisin yapılmasında emeği geçen Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza, Büyükşehir Belediyemize de ayrıca teşekkür etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

BİZ ŞEHRİMİZE AŞIĞIZ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Biz şehrimize aşığız. Konya’ya hizmet etmeye aşığız” diyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti: “Gece gündüz demeden çalışıyoruz, gayret ediyoruz. Konya, bir kutlu şehir. Sultan Alparslan’ın 1071’de başlattığı fetihle bu toprakları yurt haline getirmişiz. İnce Minaresi’yle, Alaaddin Camisi’yle, Karatay Medresesi’yle bu topraklara adeta mührümüzü vurmuşuz. Ama aynı zamanda sadece binalar değil, bu topraklarda yaşayan ulu insanlar da bu memleketin inşasına önemli faydalar sağlamıştır. Hazreti Mevlana’lar, Şems-i Tebrizi’ler, Şeyh Sadreddin Konevi’ler ve huzurunda bulunduğumuz Seyid Harun Veli hazretleri gibi Anadolu’nun mimarı, insanların yaşadığı ayak izlerinin bulunduğu şehirlere hizmet etmeyi bize nasip ettiği için rabbimize ne kadar şükretsek azdır.”

Bugüne kadar Seydişehir’e Büyükşehir Belediyesi olarak 166 milyon liralık yatırım gerçekleştirildiğini ifade eden Başkan Altay, “Birçok önemli proje başladı, tamamlandı, bir kısmı da devam ediyor. Hepinizin beklediği Seyid Harun Veli Hazretleri’nin türbe etrafıyla ilgili projenin kamulaştırmaları bitmek üzere. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Seydişehir Atıksu Arıtma Tesisi’nin çevre ve halk sağlığı açısından önemli bir proje. Toplam 45.3 milyon liraya mal olan tesiste proje bedelinin yüzde 85’ini AB fonlarından, yüzde 6’sı Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından, yüzde 9’ da KOSKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından sağlandı. Bu tesis, 46 bin nüfusa hizmet verebilecek ve günde 6 bin metreküp kapasiteli ileri biyolojik atıksu arıtması olarak dizayn edilmiştir. Bu çevreci tesiste arıtılan sular, tarımsal sulamada da kullanılacak inşallah” diye konuştu.

HÜKÜMETİMİZ TARAFINDAN 16 YILDIR ÇEVRECİ POLİTİKALAR ÜRETİLDİ

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, açılışı yapılan Seydişehir İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin hayırlı olmasını temenni ederek, “Çevreye zarar vermeden kullanılmış suları arıtarak daha faydalı bir noktada değerlendirilmesine fırsat verecek bir proje hayata geçiriliyor. Çevre ve şehircilik adına büyük projelere imza atmaktadırlar. Hükümeti temsilen bulunan değerli bakanımıza huzurlarınızda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” dedi.

SEYDİŞEHİR 1871’DEN BERİDİR BU TESİSİ BEKLİYOR

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal da açılan tesisin hayırlara vesile olmasını diledi. Başkan Tutal, “Seydişehir 1871 yılında belediye olarak kabul edilir. Ancak, o gün bugündür arıtma tesisleri maalesef olmayan bir ilçemizdi. Elhamdülillah açılışını gerçekleştireceğimiz atıksu arıtma tesislerine kavuşuyoruz. İnşallah sağlıklı bir ortam sağlıklı bir yaşam gerçekleşmiş olacak. Burada emeği geçen herkese çok çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Seydişehir Atıksu Arıtma Tesislerinin açılışını Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve protokol mensupları tarafından yapıldı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • A
    anter
    5 yıl önce

    75 mi 90 hakkınız

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English