Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Murat Kurum: Bu seçim beka meselesidir

Konya'nın Kadınhanı ilçesinde Kadınhanı Şehir Konağı törenle açıldı. 31 Mart seçimlerine ilişkin konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Bu seçim beka meselesi, bu beka meselesinde bir olmamız gerekiyor. " dedi.

Kadınhanı Şehir Konağı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un katılımıyla açıldı.

Açılış töreninde konuşan Kadınhanı Belediye Başkan Adayı Mehmet Badem, ilçenin Cumhur İttifakına üçlü destek vereceğini aktardı.

Daha sonra kürsüye gelen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ilçeye 121 milyonluk yatırım yapıldığını aktardı.

Altay, Ak Parti'nin dava partisi olduğunu aktararak, 31 Mart seçimlerinde Gönül Belediyeciliğine destek istedi.

Başkan Altay, Konya çiftçisine müjde vererek "Üretimi artırmamız gerek. Önümüzdeki dönemde Büyükşehir Belediyesi olarak tarımı destekleme manasında
jeotermal sularla ısıtılan seraları yaparak çiftçilerimize çok önemli destek vereceğiz." dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek ise Konya'da yeni markalar oluşturduklarını belirterek 31 Mart seçimlerinde Cumhur İttifakına destek istedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta ise "Biz bu ülke için vatan için hizmet edecek insanlar olmak için çalışıyoruz. Yalana dolana itibar etmeyin, Cumhur İttifakıyla hizmet edeceğiz." dedi.

Konya Valisi Cüneyt Orhan Toprak da şehir konağının hayırlı olmasını diledi.

Program öncesi şehirde 3 bin 200 vatandaşın yaşayacağı sosyal konutlar için protokol imzalandığını belirten Kurum, "Konya'mız her anlamda büyüyor, her anlamda gelişiyor, şanına yakışır bir konuma her gün bir adım daha yaklaşıyor. Sarayönü de bu büyümeden hak ettiği payı alıyor." ifadesini kullandı.

Sarayönü'ne bir millet bahçesi yapılacağını aktaran Kurum, ilçede yapımı devam eden ve yapılması planlanan projelere ilişkin bilgi verdi.

Cumhur İttifakı'nın ülkenin her noktasında kusursuz bir şekilde ilerlediğine dikkati çeken Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cumhur İttifakı'nın içerisinde gönül vardır, ülke sevdası vardır, karşılıklı saygı vardır. 2053'ün 2071'in altyapısını şimdiden hazırlamak, çocuklarımıza tam bağımsız ve muasır medeniyetlerin üstünde bir Türkiye bırakmak vardır. İnşallah bunu Konya'da da başardık, yerel seçimlerde de en güçlü ve güzel sonuçlar alarak taçlandıracağız. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyen herkesin adresi AK Parti'dir, Cumhur İttifakı'dır."

Kurum, AK Parti'nin ülkeyi gönül belediyeciliğiyle tanıştıran parti olduğunu vurgulayarak, "AK Parti olarak, her zaman olduğu gibi bugün de milletimizin gönlüne, teveccühüne ve onayına talibiz. Millet bize 'yürü' dedikçe Allah'ın izniyle, tüm teşkilatlarımızla yürüyeceğiz, koşacağız. Bizim davamız, her alanda ülkemizi ve milletimizi layık olduğu hizmetlere kavuşturma davasıdır. İnşallah son nefesimizi verene kadar da bu aziz millete hizmet edeceğiz. Cumhurbaşkanımız, sloganımızı açıkladı, 'Önce millet, önce memleket' dedi, 'Memleket işi gönül işi' dedi. Gönüllere dokunmayan hiçbir iş, hizmet sayılmaz." diye konuştu.

- "Her şehrin kendine özgü bir kentsel dönüşüm anayasası olacak"

Bakanlık olarak birçok yeni projeye imza attıkları, yeni ilkelerini ortaya koydukları anlatan Kurum, şunları kaydetti:

"Bu ülkede dönüşüme uğramamış bir tane sağlıksız yapı kalmayacak. Kopyala yapıştır, tekdüze, sıradan yapılaşma son bulacak. Her şehrin kendine özgü bir kentsel dönüşüm anayasası olacak. Milletimizin istemediği hiçbir projeye destek olmayacağız. Vatandaşlarımız kentsel dönüşümün her aşamasında olacak. İmar planlarında hakka ve hukuka uymayan hiçbir değişikliğe izin vermeyeceğiz. Her ilimize en az 1 millet bahçesi yapacağız. Altyapı sorunu çözülmemiş tek bir şehrimiz, beldemiz, köyümüz ve mahallemiz kalmayacak. Şehirlerimizin tamamında tarihimizi ve kültürümüzü yaşatacağız. Çevremizi sonuna kadar koruyacağız. 2023'ün marka şehirlerini hep birlikte inşa edeceğiz. Bu ülkenin şehirlerini hep birlikte, belediyelerimizle, devletimizle, vatandaşlarımızla, el ele vererek şaha kaldıracağız."

Kurum, 31 Mart seçimlerine ilişkin, "Yerel seçimlerde güçlü sonuçlar almalıyız. Cumhur ittifakının içinde gönül vardır, sevgi, saygı var. Ülkemiz tarihinin en kritik dönemlerinden birini geçiriyor. Bu seçim beka meselesi, bu beka meselesinde bir olmamız gerekiyor. " dedi.

- "Sizin döneminiz, 'çöp, çamur, çukur' dönemi olarak tarihe geçti"

CHP'nin seçim manifestosunu değerlendiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Pehlivan mindere çıkışından bellidir. Sizin bir defa belediyecilik kariyeriniz sıfır, karneniz sıfır. Sizin döneminiz, 'çöp, çamur, çukur' dönemi olarak tarihe geçti. İstanbul buna en güzel örnektir. 1994'te İstanbul'da çöp dağları, dev çukurlar, çamur deryaları vardı. Susuzluk, hava kirliliği, pis koku vardı. Haliç bitmişti. Çöp dağları almış başını gidiyordu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan geldi ve verdiği sözü tuttu. İstanbul’un ve Türkiye'nin tarihi değişti." ifadesini kullandı.

Kurum, 31 Mart yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Uğur İbrahim Altay ile Kadınhanı Belediye Başkan Adayı Mehmet Badem'e destek istedi.

Konuşmaların ardından açılış dualarla yapıldı.


 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English